De gevolgen van Soy Foods op oudere vrouwen

De gevolgen van Soy Foods op oudere vrouwen

In de afgelopen 5000 jaar, hebben sojaproducten een nietje in het dieet van de Aziatische vrouwen. Aangezien de consumptie van soja groeit in de hele wereld, kunnen vrouwen vragen zich af over de effecten van soja op hun algehele gezondheid. Dit is een bijzonder belangrijke vraag voor oudere vrouwen soya isoflavonen bevatten, die vergelijkbare effecten op het lichaam zoals oestrogeen.

Lagere Osteoporose Risico

De isoflavonen in soja voedingsmiddelen helpen osteoporose te voorkomen door het stimuleren van de groei van botten en het voorkomen van botresorptie. De Shanghai Women's Health Study, een uitgebreide studie die de effecten van soja voedingsmiddelen geanalyseerd in meer dan 24.000 vrouwen tussen de 40 tot 70, bleek dat soja-eiwit speelt een belangrijke rol in de preventie van osteoporose in het bijzonder voor vrouwen die de menopauze bereikt. De studie vond een directe relatie tussen de hoeveelheid soja vrouwen eten en de gezondheid van de botten; de meer sojaproducten vrouwen verbruiken, hoe minder kans dat ze een botbreuk.

Minder symptomen van de menopauze

Volgens The North American Menopause Society, isoflavonen in soja voedingsmiddelen zoals sojabonen en tofu zijn een natuurlijk alternatief voor oudere vrouwen die niet willen traditionele oestrogeen vervangende therapieën gebruiken om symptomen van de menopauze te verlichten. Studies tonen aan dat vrouwen die verbruikt soja voedingsmiddelen op een regelmatige basis ervaring minder opvliegers en nachtelijk zweten.

Bowel Cancer Prevention

Een studie uitgevoerd door de Vanderbilt University School of Medicine suggereert soja kan een belangrijke rol spelen in de preventie van darmkanker te spelen in het bijzonder voor vrouwen na de menopauze. De studie vastgesteld dat vrouwen in het bovenste derde van de soja-inname van voedsel waren 30 procent minder kans om darmkanker te ontwikkelen in vergelijking met vrouwen in de onderste derde procent van de voedselinname.

Lagere Heart Disease Risk

Zowel de Food and Drug Administration en de American Heart Association raden mensen eten 25 gram soja-eiwit per dag om te helpen bij het voorkomen hart-en vaatziekten. De isoflavonen in soja fungeren als een antioxidant en het voorkomen van het ontstaan ​​van arteriële plaque in het cardiovasculaire systeem, wat uiteindelijk kans op een hartaanval of een beroerte op latere leeftijd van een vrouw vermindert.

Onzekere Borstkanker Effect

De grootste zorg in relatie tot soja en borstkanker is de oestrogeen-achtige eigenschappen van soja. Oestrogeen verhoogt kankerachtige celgroei in bepaalde vormen van borstkanker. Daarom traditionele wijsheid bij vrouwen op vormen van borstkanker is soja vermijden. De resultaten van de Vanderbilt University studie tonen aan dat vrouwen tussen de 40 en 70 een grote consumptie van soja kan de herhaling van borstkanker en dood van de ziekte. Aangezien het bewijs is niet overtuigend, Dr. Richard Lee van de Integrative Medicine Program bij MD Anderson Cancer Center in Houston raadt zijn patiënten om sojaproducten te eten als onderdeel van een gezonde en evenwichtige voeding, maar is geen voorstander van het nemen van soja-supplementen of het eten van een totaal soja- gebaseerd dieet.