De gevolgen van pulmonale arteriële hypertensie

De gevolgen van pulmonale arteriële hypertensie

De effecten van pulmonale arteriële hypertensie (PAH) zijn niet specifiek, waardoor de aandoening moeilijk te diagnosticeren. Helaas, de effecten van PAK zijn minor in een vroeg stadium. Veel patiënten ervaren vertraagde diagnose nadat de symptomen ernstiger zijn geworden, en de kwaliteit van leven begint te dalen. PAH wordt ook aangeduid als type 1 pulmonale hypertensie.

Symptomen

PAH veroorzaakt symptomen van pijn op de borst (angina pectoris), kortademigheid, vochtophoping die zwelling n de onderste ledematen, vermoeidheid, flauwvallen, hoest, snelle hartslag veroorzaakt en verminderd uithoudingsvermogen. De effecten van PAK's zijn wijdverspreid, maar de symptomen kunnen onopgemerkt blijven.

Geschiedenis

Het minimaliseren van de effecten van PAK impliceert vroegtijdige interventie. Een definitieve diagnose is belangrijk. Verwarring door clinici over de oorzaak van kortademigheid, hoesten en zelfs misselijkheid die optreedt met de oefening kan testen vertragen, en historisch gezien is het geval voor veel patiënten geweest. Nieuwe geneesmiddelen PAH een behandelbare ziekte gemaakt.

Soorten

PAH kan op elke leeftijd ontstaan. Het kan erfelijk, of door andere omstandigheden, zoals humaan immunodeficiëntie virus (HIV), schildklieraandoeningen, aangeboren hartafwijkingen en stimulerende middelen zoals cocaïne, methamphetamine en dieet pillen. De World Health Organization heeft vijf classificaties van PAK op basis van de ernst van de symptomen ontwikkelden. Idiopathische (zonder bekende oorzaak) pulmonale hypertensie draagt ​​hoge morbiditeit. Overleving na diagnose is twee tot drie jaar.

Behandeling

Medicijnen worden gegeven aan de bloedvaten ontspannen en de druk te verminderen in de longslagaders. Medicijnen verbeteren de doorbloeding. Soorten medicatie behoren die Viagra (fosfodiësterase 5-remmers) lijken, geneesmiddelen genaamd prostanoïden (medicijnen om de ontsteking te verminderen), endotheline receptor antagonisten (blokken endotheline, die de bloedvaten vernauwt) en calciumantagonisten (vermindert de belasting van het hart).

Operaties uitgevoerd om pulmonale hypertensie te verlichten onder andere long- of hart- en longtransplantatie, en een operatie om de druk in de rechter onderste hartkamer elimineren. De procedure wordt een atriale septostomie.

Effecten

PAH veroorzaakt de slagaders te smal van verhoogde druk. Longslagaders ontvangen bloed van de rechter kamer van het hart, genaamd het rechter atrium. Het hart heeft om hard te werken wanneer de druk in de longslagaders wordt verhoogd. Uiteindelijk, de kamers van de rechterkant van het hart verzwakken en verliezen hun vermogen om zuurstofrijk bloed en fluïdum door het lichaam. De resultaten zijn wat veroorzaakt de symptomen van PAH.

De longslagaders verliest elasticiteit. Zuurstofstroom naar de longen wordt verminderd, waardoor activiteit moeilijk. Symptomen van PAH kan zo ernstig zijn dat eenvoudige activiteiten geworden onmogelijk.