De gevolgen van ploegendiensten werken op de Body

De gevolgen van ploegendiensten werken op de Body

Werken op zich kan zeer stressvol, maar shift-werk - werk dat buiten de normale 9:00-17:00 uur is gepland - kan schadelijk zijn voor het lichaam. Een op de zes medewerkers werkt anders dan reguliere dag uren en hun fysieke en mentale welzijn beïnvloedt.

Obesitas

Ploegendienst kan overgewicht en een hoog cholesterolgehalte veroorzaken. Vanwege uur of banen waarbij medewerkers zitten voor uren, werknemers in ploegendienst hebben de neiging om een ​​slechtere voeding, minder toegang tot gezond voedsel en een beperkte tijd om te oefenen volgens de Occupational Health Clinics voor Ontario Workers Inc werkboek "Ploegendienst hebben: Heath Effecten en oplossingen . '

Vermoeidheid

Ploegendienst kan leiden tot chronische vermoeidheid en ploegendienst slaapstoornis. Ploegendienst slaapstoornis treft mensen die vaak draaien verschuivingen of 's nachts werken. Schema's van deze mensen gaan tegen het lichaam van de natuurlijke circadiane ritme, en individuen hebben moeite aan te passen aan de verschillende slaap en waak schema. SWSD bestaat uit een constante of een terugkerend patroon van slapen onderbreking die resulteert in slapeloosheid of overmatige slaperigheid. Deze aandoening komt vaak voor bij mensen die niet-traditionele uren werken, meestal 10:00-06:00, volgens de Centers for Disease Control and Prevention.

Depressie

Ploegendienst kan leiden tot stress en depressie. Werken nachten kunnen medewerkers leiden tot beperkt contact met familie en vrienden te hebben, wat leidt tot gevoelens van eenzaamheid en isolement. Werken 's nachts en slapen in de dag kan het moeilijk maken om routines maken of deelnemen aan leuke en ontspannende activiteiten.

Gevaar

Overdreven moe maakt het moeilijk te concentreren, waarbij de kans op fouten vergroot
of ongelukken tijdens de shift-werk. Dit kan een risico zijn voor zowel de werknemer en voor het publiek, afhankelijk van het werk volgens de Centers for Disease Control and Prevention.