De gevolgen van OxyContin Abuse

De gevolgen van OxyContin Abuse

Volgens CBS News, OxyContin verkoop in Amerika meer dan 2 miljard dollar verkocht dan alle andere pijnstillers in 2008. OxyContin is een opiaat, zoals heroïne en morfine, en is dan ook zeer verslavend. Het kan worden toegediend via orale inname, snuiven of injecteren. Het misbruik van OxyContin leidt tot negatieve effecten, het ergste wezen verslaving.

Medisch doel

OxyContin wordt over het algemeen voorgeschreven om pijn te behandelen. Wanneer genomen zoals voorgeschreven, het een effectieve behandeling. Het veranderen van de dosering of het gebruik van de drug voor niet-medische redenen (om "high" te krijgen) kan leiden tot misbruik en verslaving.

Effecten op korte termijn

De korte-termijn effecten van OxyContin zijn misselijkheid, braken, zweten, duizeligheid, constipatie, zwakte, een droge mond en een ontspannen toestand. Een grote eenmalige dosis van OxyContin kan onvoldoende ventilatie, met als gevolg de dood.

Langetermijneffecten

Overmatig gebruik van OxyContin kan de gebruiker een tolerantie ontwikkelen voor de drug, waardoor ze meer naar het initiële effect bereiken. Het stoppen of verminderen van de dosering abrupt leidt tot ontwenningsverschijnselen.

Ontwenningssymptomen

Ontwenningsverschijnselen van OxyContin misbruik omvatten rusteloosheid, slapeloosheid, spierpijn, extreme angst en rillingen en kippenvel.

Zwangerschap

Inname van OxyContin tijdens de zwangerschap kan leiden tot het kind verslaafd aan de drug om geboren te worden. De aanstaande moeder is ook gevoelig voor een miskraam, doodgeboorte en vroeggeboorte.

Teen Statistieken

Volgens het Office of National Drug Control Policy, in 2006, afgelopen jaar OxyContin misbruik onder 8th graders verdubbeld in de afgelopen vier jaar, steeg van 1,3 procent in 2002 naar 2,6 procent in 2006.