De gevolgen van onvoldoende slaap

De gevolgen van onvoldoende slaap

Slaaptekort heeft iedereen geraakt op een of ander moment. Werk, school, familie en de maatschappij in het algemeen zijn alle factoren van hoe goed je slaapt 's nachts. Onvoldoende slaap kan echter onmiddellijk fysieke en emotionele gevolgen. Indien onbehandeld of nog erger, kan niet erkende, slopende effecten beginnen voor te komen. Je hersenen behoeften slapen om je lichaam te regenereren van de activiteit van de dag en kan dat alleen doen wanneer het lichaam in totale rust. Als er te weinig slaap chronisch wordt, dan is uw lichaam en uw persoonlijkheid zal lijden.

Diabetes

Diabetes kan sterk worden beïnvloed door onregelmatige slaappatronen. Slechte slaapgewoonten gekoppeld aan een toename van de insuline secretie die dan niet zo reguleren glucose en leidt tot gewichtstoename, een slopende factor die diabetes remt. Glucose, die de opslag van vet verwerkt, wordt geregeld door insuline. Specifiek kan slaapgebrek leiden tot type 2 diabetes. Vermogen van uw lichaam om glucose te produceren, die uw lichaam gebruikt als brandstof, wordt ernstig belemmerd, met een gemiddelde slaaptijd van 5 uur of minder in plaats van de aanbevolen 8 uur.

Obesitas

Terwijl in REM of diepe slaap, je lichaam produceert hormonen die helpen de eetlust te onderdrukken, bedieningsfuncties van uw stofwisseling en controle glucose productie. Met consistente hoeveelheden weinig slaap, wordt het saldo van deze en andere hormonen schommelde. Cortisol en leptine, zijn bijvoorbeeld hormonen rechtstreeks betrokken bij slaaptekort die op hun beurt invloed eetgewoonten. Cortisol is een stresshormoon dat toeneemt in de productie met slaaptekort en de lagere niveaus van leptine de hersenen het vermogen om te weten wanneer je moet eten stoppen verlagen. Het toevoegen van het feit dat je te moe om te branden uit de overtollige calorieën kunnen zijn, te weinig slaap veroorzaakt ook verlangen naar zoete voedingsmiddelen voor een snelle energieboost.

Stemmingsstoornissen

Stress, woede, uitputting en algemene negatieve sociale interactie zijn bewezen factoren van onvoldoende slaap. Je kan voelen als je wakker geworden prikkelbaar met een nacht van slecht slapen, maar als de situatie chronisch wordt, kunnen gevoelens van onrust en angst leiden tot langdurige psychische stoornissen. Depressie is vaak een belangrijk teken van een stemmingsstoornis, vaak veroorzaakt door mentale vermoeidheid. Onvoldoende slaap staat niet toe dat de hersenen voldoende tijd om te herstellen en verwerken van de dagelijkse activiteiten, waardoor de stress van constante vermoeidheid is gebleken om de persoonlijkheid.

Hart-en vaatziekten

Onvoldoende slaap kan rechtstreeks worden gekoppeld aan hart-en vaatziekten. Cardiovasculaire ziekte, die de bloedvaten beïnvloedt, is een significant hoger risico met de gemiddelde slaaptijd van 6 uur of minder. Dit betekent niet dat als je de kwaliteit van de slaap is slecht je bent automatisch vatbaar. Het rechtstreeks correleert met de hoeveelheid, in uren, van vaste slaap u onderhoudt. Degenen die omstandigheden waarin ze vertonen beide slecht slapen normen naast aanzienlijk minder consistente slaap tijd hebben, hebben een aanzienlijk grotere kans op het ontwikkelen van zowel hart-en hart-en vaatziekten.