De gevolgen van kanker op sociaal gedrag

De gevolgen van kanker op sociaal gedrag

Kanker neemt een fysieke tol, maar het houdt ook een sociale tol. Vanwege gevoelens die eerder optreden, tijdens en na de behandeling, kan je je relaties ongemakkelijk of zelfs gespannen. Gelukkig is er hulp.

Soorten

Zowel interne als externe factoren beïnvloeden sociaal gedrag van een kankerpatiënt. Bijvoorbeeld, de vermoeidheid van kankerbehandeling leidt vaak tot terugtrekking, en de druk zich opstapelen medische kosten leidt vaak zorgen en negativiteit.

Time Frame

Elke kankerpatiënt is anders: sommige patiënten verslaan kanker in een kwestie van maanden, terwijl anderen strijden al jaren. Het National Cancer Institute (2009) benadrukt dat, ongeacht hoe lang je kanker duurt, moet u zich richten op het leven.

Misvattingen

Misvattingen over kanker zal wegen op de sociale energie. In tegenstelling tot wat velen denken, depressie is niet de norm, en niet iedereen met de diagnose kanker zal langdurig lijden of een pijnlijke dood te verduren.

Upsides

Hoewel negatieve emoties zoals schuldgevoel, woede en depressie kunnen vervreemden mensen om je heen, kan kanker ook zoeten je sociale relaties. Kankerpatiënten vaak rapporteren gevoelens van hoop en dankbaarheid, en de mensen in uw sociale steun systeem zal u helpen een positieve kijk te behouden.

Preventie

Praten over hoe je je voelt met uw familieleden, vrienden en, in voorkomend geval, de geestelijkheid. Ook is hulp zoeken bij uw zorgcentrum, waar artsen en verpleegkundigen zullen u helpen omgaan met de sociale gevolgen van kanker.