De gevolgen van ijzerstapeling

IJzer is een mineraal supplement dat kan worden gevonden over de toonbank vanaf bijna elke winkel waar supplementen zijn beschikbaar. Ijzerstapeling, of overdosis, treedt op wanneer te veel wordt genomen, of het nu per ongeluk of opzettelijk. Ijzerstapeling gebeurt meestal aan kinderen als ze innemen vitaminen, hetzij kinderen of volwassenen, die ijzer bevatten.

Intestinale effecten

IJzer is een direct irriterend voor je maag, want het tast het slijmvlies van je darmen. De symptomen ontwikkelen zich meestal binnen zes uur na een grote hoeveelheid ijzer heeft doorgeslikt en kunnen bestaan ​​uit hevig braken, diarree, buikpijn en uitdroging. Als de vergiftiging heeft plaatsgevonden bij een kind, kan er bloed in het braaksel of ontlasting. Na een goede medische verzorging, symptomen beginnen te verdwijnen binnen 6 tot 24 uur na het begin.

Zenuwstelsel

Als ijzerstapeling ernstig genoeg is en voldoende behandeling is niet voorzien, kan dit leiden tot shock en zelfs de dood. Ook als voldoende ijzer wordt ingenomen, kan een coma optreden binnen 30 minuten tot een uur na overdosering. Ernstige toxiciteit ijzer in een individu wordt gelijkgesteld met een persoon inname van meer dan 50 mg / kg lichaamsgewicht. Andere effecten op het zenuwstelsel zijn onder andere duizeligheid, convulsies, koude rillingen, koorts en hoofdpijn.

Skin Effects

Als je te veel ijzer hebben ingenomen, kan je een aantal effecten op je huid te ervaren; je kan de kleur van je huid of bleek worden (ook bekend als bleekheid) te verliezen, het ontwikkelen van een blauwachtige kleur op je lippen en nagels en je kan zelfs ervaren blozen. Als u weet dat u een overdosis van ijzer, is het belangrijk om medische hulp te zoeken meteen of je symptomen vertoont of niet.