De gevolgen van hondsdolheid voor mensen

De gevolgen van hondsdolheid voor mensen

Hondsdolheid is een ziekte die zoogdieren stakingen en tast het centrale zenuwstelsel. Het uiteindelijke effect is dat de hersenen wakkeren. Zodra rabies de hersenen en het ruggenmerg bereikt er geen vaccinatie of behandeling. Het duurt meestal hondsdolheid binnen 10 dagen na het eerste contact met de hersenen en het ruggenmerg te bereiken. Tijdens deze kleine venster rabies worden behandeld met injecties en medicijnen.

Vroege tekenen

Vroege symptomen zijn prikkelbaarheid, hoofdpijn, hoge koorts, verwarring en soms jeuk of pijn op de plaats van de beet. Het kan worden overgedragen via een beet of contact met speeksel of hersenweefsel van het besmette dier. Tijd tussen blootstelling en symptoom uitbraak is meestal twee tot 12 weken, maar het kan variëren van persoon tot persoon. Mensen die besmet zijn en niet behandeld wordt uiteindelijk onrustig, verward en ongecontroleerd opgewonden. Zij kunnen bizar gedrag vertonen samen met hallucinaties en slapeloosheid.

Midden Stages

Naarmate de ziekte voortschrijdt en verwoest de hersenen, zal speekselvloed samen toenemen bizar gedrag. Spasmen van de keel en strottenhoofd begint als het gebied dat ze regelt in de hersenen wordt aangevallen. Deze krampen kunnen zeer pijnlijk zijn. Slikken, spreken en ademhaling kunnen allemaal worden beïnvloed. Pogingen om het water door te slikken kunnen deze effecten in het slachtoffer, ondanks hevige dorst veroorzaken.

Zeer Uitgebreid Symptomen

Late symptomen zijn verlamming, spasmen van de keel spieren, convulsies en delirium. Verwarring en agitatie vooruitgang in de latere stadia van de ziekte. Uiteindelijk kan coma en de dood leiden. Doodsoorzaak kan variëren van verstopping van de luchtwegen, toevallen, uitputting of wijdverspreide verlamming. Verlamming begint meestal in het getroffen ledemaat en reist door het hele lichaam als de ziekte wordt prominenter. Behandeling voor patiënten in deze fase is vooral bezig met het houden van hen zo comfortabel mogelijk, omdat er geen andere opties.