De gevolgen van het Oor Infecties op Taste Buds in Kinderen

De gevolgen van het Oor Infecties op Taste Buds in Kinderen

Schade aan en verlies van de smaakpapillen kan veroorzaken een milde tot ernstige verlies van smaak; en in veel gevallen middenoorontsteking infecties de oorzaak. Als oorontstekingen zijn ernstig en chronisch in de kindertijd, kan de schade blijvend zijn.

De Feiten

Oor infecties zijn de meest voorkomende aandoening kindertijd, de meeste kinderen met ten minste één infectie door leeftijd 2. Een belangrijke zenuw voor smaakpapillen loopt direct door het middenoor. Chronische infecties van het middenoor kan schade aan deze zenuwen en verlies smaakpapillen veroorzaken.

Taste Buds

Smaakpapillen zijn mede verantwoordelijk voor de manier waarop we ervaren voedingsmiddelen en smaken. Wanneer we eten, zijn smaak cellen gestimuleerd en het bericht te sturen naar onze hersenen door middel van drie gespecialiseerde smaak zenuwen.

Oor Infecties

Oor infecties veroorzaakt door bacteriën en andere ziektekiemen verzamelen in het middenoor waardoor materiaal en pus te bouwen. Dit kan druk en veel pijn veroorzaken en moeten worden behandeld met zowel pijnstiller en antibiotica.

Obesitas Connection

In een studie gepresenteerd op de 116e jaarlijkse American Psychological Association conventie in 2008, bleek dat mensen met een voorgeschiedenis van oorontstekingen als kinderen zijn 62 procent meer kans op obesitas, de Telegraph in Londen verslagen. Vanwege de schade aan smaakpapillen uit hun oorontstekingen, de studie suggereert dat voedsel voorkeuren veranderen sterk. Voorkeuren voor sterkere flavored, die typisch hoger in suiker en vet, helpen compenseren voor het verlies van smaak.

Behandeling

Behandeling van oorinfecties begint met een snelle bezoek aan de arts van het kind. Hij zal het oor onderzoeken en beslissen over de juiste manier van handelen. Als oorontsteking chronisch worden, kan de arts van uw kind een meer agressieve aanpak van de preventie suggereren.