De gevolgen van het drinken van alcohol in koude omgevingen

De gevolgen van het drinken van alcohol in koude omgevingen

Sommigen van ons zijn er geweest, zitten in de tribune bij een voetbalwedstrijd met het weer bijzonder vlot, en we gooien weer een paar biertjes; de perfecte remedie tegen de kou. Of we komen van een koude besneeuwde dag en opwarmen met een lekkere warme grog. Deze "warming-up" is, in werkelijkheid, maar een illusie. Het feit is, zijn er veel gevaren in verband met het drinken van alcohol in koud weer, zowel de fysieke en fysiologische.

Fysieke effecten van alcohol op het lichaam

In de koude, zal het lichaam bloedvaten in de extremiteiten, om warmte in de kern voor vitale organen te behouden vernauwen. Alcoholgebruik zorgt ervoor dat de bloedvaten verwijden, waardoor de illusie dat het verstrekken van warmte. In werkelijkheid, het bloedvat verwijding in de huid neemt warmte uit de kern van het lichaam en veroorzaakt de lichaamstemperatuur dalen. Indien blootgesteld aan de kou, dit maakt het lichaam meer vatbaar voor onderkoeling.

Fysiologische gevolgen van alcoholgebruik

De illusie van warmte gekocht over door alcoholgebruik kan een verminderde oordeel leiden. Een dronken persoon heeft meer kans om uit te gaan in de kou zonder geschikte bovenkleding, verergert hun kansen voor onderkoeling. In combinatie met de gecompromitteerde motorische en analytische vaardigheden die roes te begeleiden, zijn de gevaren bij koud weer verder verergerd. Dronken mensen zijn ook meer kans om te vallen; in de kou, kan dit leiden tot een gevaarlijke situatie.

Teen Drinking

Wanneer tieners drinken, ze over het algemeen drinken om het overtollige. Bij koud weer, dit maakt jongeren kwetsbaar, vooral in het licht van het feit dat hun analytische vaardigheden niet volledig zijn ontwikkeld. Daarom zijn ze meer kans om keuzes te maken die kunnen, en soms, fataal blijken te zijn te maken.

Warming Up Safely

Wanneer het lichaam opwarmt te snel, de bloedvaten in de extremiteiten verwijden, waardoor de bloeddruk te vallen. Wanneer bedwelmd, wordt dit effect versterkt, en kan levensgevaarlijk zijn. Met een extreem lage druk, is er te weinig bloed voor het hart te pompen en, indien aanhoudt meerdere pompen, het resultaat hartfalen.