De gevolgen van gebrek aan slaap op de Performance

Het is geschat dat slaaptekort kost Amerikanen meer dan $ 16000000000 per jaar aan medische kosten in verband met aandoeningen die worden veroorzaakt door slapeloosheid, volgens de Cleveland Clinic. Maar jezelf ontnemen van slaap kunnen veel hogere kosten hebben dan dat cijfer aangeeft, zoals slaaptekort gevolgen heeft voor zowel de lichamelijke en geestelijke prestaties, waardoor je minder productief op het werk zijn, meer kans op ongevallen te zijn en zelfs dure en gevaarlijke fouten die je zou me niet tegenhouden ' t gewoon bellen als je de shut-eye je nodig had.

Basics

Je moet zeven of acht uur slaap per nacht, indien u meerderjarig bent volgens de Mayo Clinic. Je hebt meer als je een kind, tiener of zwanger bent. Slaap is verdeeld in vier fasen, die bekend staat als Rapid Movement of REM Eye. Niet alle slaap wordt op dezelfde manier gemaakt. Als je slaapt acht uur per nacht, maar zijn wakker gedurende de nacht, dan bent u niet het krijgen van de kwaliteit van de slaap die je lichaam nodig heeft.

Geschiedenis

Google "Nathaniel Kleitman," en je zult snel zien dat hij wordt beschouwd als de vader van de moderne slaaponderzoek. Als zodanig, verbond hij de puntjes tussen gebrek aan slaap en verminderde cognitieve dapperheid, te beginnen in de jaren 1930. Kleitman gebald stemming, focus, hoger niveau cognitief functioneren, logica en werkgeheugen in wat heet "mentale prestaties," en vond dat het langer duurde voor mensen die niet de slaap die ze nodig hadden om toegang te krijgen tot deze onderdelen die bijdragen aan het geheel van kreeg mentale prestaties.

Mentaal

Je nodig hebt om in topvorm mentaal te werk en op school uit te voeren. Volgens Harvard Medical School, slapeloosheid bijdraagt ​​tot een verhoging van fouten werkplek; 50.000 tot 100.000 doden per jaar zijn toegeschreven aan medische fouten, veroorzaakt door slaapgebrek. Werk-gerelateerde rampen zoals Tsjernobyl en Challenger explosies en de Exxon Valdez olieramp hebben iets naast tragedie gemeen: Sleep-beroofd medewerkers bleken een belangrijke factor spelen in deze rampen. Daarnaast is de Public School evaluatie is gebleken dat kinderen die niet ten minste acht uur slaap per nacht niet zo snel te leren of zo goed presteren op school kreeg als gevolg van een verminderde cognitief functioneren.

Oorzaak

Gebrek aan shut-eye schaadt verschillende hersengebieden. Sommige regio's zijn meer beschadigd dan anderen, aldus Harvard. De prefrontale cortex, in het bijzonder in gevaar. De PFC is verantwoordelijk voor complexe denken, zoals wiskundige berekeningen.

Fysieke prestaties

Er is al veel gemaakt van hoe slaaptekort schaadt het rijden. In feite hebben sommige studies de effecten van het rijden slaperig de effecten van het rijden dronken vergeleken. Schattingen voor het aantal ongevallen veroorzaakt door vermoeidheid variëren van 100.000 tot meer dan 500.000, met de Institutes of Medicine melden dat automobilisten in slaap vallen achter het stuur goed voor 20 procent van alle crashes in de VS

Atletische prestaties

UK-based sport uitgever Peak Performance meldt dat cardiovasculaire prestaties daalt 11 procent. Prestaties in de sport wordt verder beïnvloed, omdat de slaap verstoort informatieverwerking. Bijvoorbeeld, als je een coach, je atleet kan me niet herinneren de taken die je gaf hem de dag ervoor, of hij kan verschijnen "traag van begrip." Science Daily meldde ook dat studenten van de ene kust naar de andere (in de States) waren in het nadeel van hun huis rivalen omdat de verschillende tijdzones slechtzienden hun circadiaan ritme, op zijn beurt een negatieve hun reactietijd en de alertheid die nodig zijn om de wedstrijd te winnen van invloed of game.