De gevolgen van een traag werkende schildklier

Uw schildklier is een klier gelegen in het onderste deel van je nek. De schildklier regelt de productie van hormonen en regelt je stofwisseling. Mocht u een schildklier aandoening waarbij de klier vertraagt ​​of stopt de productie, kunt u lijden aan een onder actieve schildklier, ook wel bekend als hypothyreoïdie ontwikkelen. De effecten, of symptomen van een onder actieve schildklier kan ernstig genoeg om medische behandeling nodig zijn.

Vermoeidheid

Af en toe moe voelen of last hebben van vermoeidheid na een stressvolle periode in je leven is niet ongebruikelijk. Mocht u vermoeid, niet alleen moe voelt, binnen een uur of twee na het ontwaken of niet in staat zijn om de dag door te komen zonder een dutje, kunt u een onder actieve schildklier hebben. De vermoeidheid is te wijten aan een vertraging van je stofwisseling, omdat u niet beschikt over een voldoende toevoer van de juiste hormonen.

Droge huid en haar

Uw huid kan droger worden en schilferen wanneer je krabben. Je haar wordt broos en je hoofdhuid jeuken. Dit gebrek aan vocht is te wijten aan gebrekkige verwerking van vitamine A, C, en D. Zonder de juiste balans van hormonen, je lichaam is niet in staat om volledig te profiteren van de inname van vitaminen en mineralen.

Gewichtstoename

Omdat je stofwisseling is vertraagd, en je lichaam is niet het verwerken vetten en suikers in een redelijke verhouding, je begint om gewicht te winnen. Uw schildklier is in de controle van veel van de functies van het lichaam, direct en indirect. Als je schildklier niet het nodige chemicaliën produceren voor je lichaam om te presteren, zul je ervaren symptomen als vermoeidheid, een droge huid en haar, en gewichtstoename.

Significantie

De gevolgen van een te schildklier zijn niet beperkt tot deze symptomen. Deze symptomen kunnen worden toegeschreven aan tekenen van veroudering of door de menopauze. Maar moet het onderste deel van je nek ontwikkelen een bult en je stem verandert iets, je kan het ontwikkelen van een struma. Een struma is een definitief teken dat je schildklier niet werkt zoals het zou moeten.

Identificatie

De hypothalamus beïnvloedt de productie van thyrotropine of TSH uit de hypofyse. De hypofyse scheidt de TSH om de schildklier in de productie van hormonen stimuleren. Als de schildklier niet te produceren, de hypofyse meer THS, resulterend in een overmaat van deze hormonale stimulant. In reactie, de cellen van de schildklier worden hyperplastische, resulterend in een struma.

Preventie / Oplossing

Je kunt niet voorkomen dat het ontstaan ​​van hypothyreoïdie. U kunt echter wel te behandelen. Synthetische hormonen zoals synthroid, zijn de meest voorkomende behandeling en zijn gewoonlijk effectief bij de bestrijding hypothyreoïdie. De dosering moet worden aangepast aan uw specifieke behoeften, en je zal een pil per dag te nemen, voor de rest van je leven.