De gevolgen van een eiwitrijk dieet

Eiwitrijke diëten zijn gebruikt door gewichtheffers om spiermassa te vergroten, en zijn gunstig voor gewichtsverlies, maar vanwege de potentieel ernstige bijwerkingen, moeten ze worden vermeden door mensen die lijden aan een lever- of nierziekte. (Zie bronnen)

Pro: Weight Loss

Een groot voordeel van het eten van een dieet rijk aan eiwitten is de eetlust controle. Eiwit duurt langer om te verteren dan koolhydraten en vetten, waardoor afstand houden van het verlangen om te eten voor een langere periode. (Zie bronnen)

Con: Calcium Loss

De metabole processen betrokken bij de vertering van eiwitten vereist calcium. Als genoeg calciumgehalte niet wordt geconsumeerd, kan het een deficiëntie, waarbij dit mineraal te worden genomen van de botten. (Zie bronnen)

Pro: soorten eiwitten

Eiwitten van verschillende bronnen zoals magere vlees en zuivelproducten, vis, bonen en soja kunnen helpen te minimaliseren of te vermijden gezondheidsrisico's met eiwitrijke diëten. (Zie bronnen)

Con: High Fat Protein

Meeste vlees zijn rijk aan vetten, die het risico op hart-en vaatziekten als zij de belangrijkste bron van eiwitten in een eiwitrijk dieet. (Zie bronnen)

Conclusie

Afhankelijk van de bron van informatie, kunnen ziektes zoals diabetes en kanker niet worden beïnvloed door een eiwitrijk dieet, maar het is altijd raadzaam om het advies van een arts te zoeken om er zeker van dat er geen gezondheidsrisico's voor u een aangepast dieet. (Zie bronnen)