De gevolgen van Disability

De gevolgen van Disability

Handicap op elke leeftijd brengt ingrijpende veranderingen in levensstijl en attitudes. Het verwerven van een handicap door ziekte of ongeval heeft niet alleen de persoon met de handicap, maar familie en vrienden ook. Het wordt een scheidslijn van voor en na en vereist een willekeurig aantal aanpassingen fysiek, emotioneel en mentaal.

Fysiek

Meestal als mensen horen het woord 'handicap', denken ze aan een lichamelijke handicap. Velen zijn geboren met een lichamelijke handicap en groeien op het omgaan met de beperkingen die zij in hun activiteiten en keuzes in het leven. Anderen kunnen leven te beginnen als de meeste iedereen maar gehandicapt zijn geworden als gevolg van een ziekte of een ongeval. Lichamelijke beperkingen kunnen variëren van een stevige joint te grote lichaam trauma dat het individu zet in een rolstoel. Lichamelijke beperkingen lopen sterk uiteen, maar allen hebben tot gevolg heeft dat beperkingen op de persoon met de handicap. Sommigen kunnen niet in staat zijn om een ​​schoen te binden. Anderen kunnen niet in staat zijn om naar beneden te komen om zelfs op de schoen, maar kan leren om te doen dit te doen door het gebruik van speciale hulpmiddelen voor het aankleden. Weer anderen zijn beperkt tot het punt van die hulp nodig hebben met de meest elementaire menselijke behoeften.

Emotionele

Fysieke beperkingen, vooral, wanneer het individu niet altijd uitgeschakeld, beïnvloedt een persoon emotioneel. Die genezing van een blessure of ziekte, vooral wanneer het resulteert in een levenslange stoornis, omgaan met de emotionele kant van het realiseren dat ze misschien nooit in staat zijn om een ​​knuppel zwaaien, lopen een race, lopen of zelfs zichzelf weer aankleden. Depressie, woede en schuld zijn allemaal gevolgen van een handicap en strijden om tijd en aandacht. Negatieve emoties moeten worden aangepakt om verder te gaan en om een ​​voet aan de grond te krijgen op het helen van zowel fysiek als emotioneel. Hoe een persoon zich bezighoudt met de realiteit van de situatie een rol speelt in het leven het leven ten volle, zelfs met beperkingen.

Psychologisch

Degenen met een handicap vaak het gevoel dat ze niet meer geheel, dat ze een of andere manier 'minder dan', omdat ze niet meer kunnen zijn wat ze ooit waren of doen wat ze ooit konden. Degenen wier leven draaide rond een bepaalde activiteit, zoals voetbal, waarin ze niet meer kunnen deelnemen kan leven voelt niet meer de moeite waard is. Handicap van invloed op hoe een persoon beschouwt zichzelf en speelt een rol in hoe hard die persoon zal werken om die handicap te overwinnen of in channeling die passie in andere gezonde richtingen.

Gemeenschap

Handicap van invloed op hoe een persoon wordt gezien door zijn gemeenschap, zijn familie en zijn vrienden. Een handicap kan anderen onzeker over hoe te benaderen of te communiceren met de persoon met een handicap te maken. Vriendschappen en andere relaties kunnen een slachtoffer voor een persoon al worstelen met het leren hoe te leven met zijn nieuwe beperkingen zijn. Dit geldt vooral als de persoon met de handicap blijft boos en duwt anderen weg in plaats van het toestaan ​​van hen om te helpen en er 'te zijn' voor hem. Een andere, meer positieve effect van een handicap, in het bijzonder één van ziekte of ongeval, is wanneer het trekt een gemeenschap samen in ondersteuning.