De gevolgen van de Schildklier Problemen

De schildklier is verantwoordelijk voor de productie van schildklierhormonen, die het reguleert het lichaam. Deze bijzondere hormoon is belangrijk omdat het de lichaam efficiënt gebruik van energie, vitaminen en andere hormonen. Het bepaalt ook hoe de weefsels in het lichaam groeien en rijpen. De schildklier bevindt zich aan het voorste gedeelte van de nek, net onder de schildklier kraakbeen of meer algemeen bekend als de adamsappel. Als de schildklier niet goed functioneert, kan dit leiden tot hyperthyreoïdie of het produceren van te veel van de schildklierhormonen. Anderzijds, wordt de toestand van te weinig produceren genaamd hypothyreoïdie.

Zwangerschap

Een van de effecten die kunnen worden ervaren als er een probleem met de schildklier in het vermogen om te bedenken. Vrouwen met onbehandelde hypothyreoïdie kan problemen met de ovulatie, waardoor het voor hen moeilijk is om zwanger te worden. Als de vrouw zwanger wordt, kan het moeilijk zijn om de symptomen van hypothyreoïdie onderscheiden omdat zij vergelijkbaar met die van een zwangerschap. Sommige van deze zijn vermoeidheid, onvermogen om aandacht te besteden en tintelingen in de handen en voeten. Het belangrijkste effect van een schildklier probleem tijdens de zwangerschap is dat het de kans op een doodgeboren of vertraging van de groei van de foetus. Daarnaast wordt de vrouw meer vatbaar voor anemie en placenta abruptions.

Hart

Een probleem met de schildklier kunnen bestaande hartklachten verergeren en zelfs leiden tot een. De reden hiervoor is dat de door de schildklier hormonen spelen een belangrijke rol in de functie van het cardiovasculaire systeem. In hypothyreoïdie, kunnen de spieren van het hart niet zo sterk als ze moeten pompen, waardoor de vermindering van bloed uitgeworpen tijdens een hartslag. Daarnaast, te weinig schildklierhormoon activiteit resulteert in de reductie van stikstofmonoxide in de voeringen bloedvat, waardoor ze stijf.

Menstruatie

Onregelmatigheden in de schildklier kan leiden tot verstoringen van de menstruatiecyclus van de vrouw omdat zij vroeg of vertraagde puberteit kan veroorzaken. Veranderingen in menstruele patronen zoals steeds minder frequente perioden of veranderingen in de stroom kan ook worden toegeschreven aan problemen in de schildklier. Een ander effect is amenorroe of de toestand wanneer de menstruatie stopt voor langere tijd. Tenslotte, overmatige pijn zoals stekende gevoel in de onderrug, misselijkheid en hoofdpijn worden veroorzaakt door problemen in de schildklier.

Vermoeidheid

Vermoeidheid is een veel voorkomende effect van de problemen met de schildklier. Mensen die een overproductie of onvoldoende van de hormonen ervaren zijn vaak moe en verzwakt. Spierpijn, vooral rond de schouders en dijen, zijn ook gemeenschappelijke symptomen. Een van de belangrijkste gevolgen van problemen in de schildklier is dat ze kunnen leiden tot kortademigheid, waardoor uit onmiddellijk overleg met de arts.

Concentratie

De effecten van de problemen met de schildklier niet alleen beperkt worden in het fysieke aspect. In sommige gevallen, kunnen onregelmatigheden in de productie van de schildklierhormonen leiden tot psychische problemen ook. Bijvoorbeeld, mensen met hypothyreoïdie hebben moeite met concentreren en kan gedesoriënteerd soms voelen. Depressie is een symptoom dat kan worden toegepast op zowel hypothyreoïdie en hyperthyreoïdie voorwaarden.