De gevolgen van de Ochtend Slaap op de Polsslag

De gevolgen van de Ochtend Slaap op de Polsslag

Slaap wordt vaak gezien als een periode van inactiviteit, maar de hersenen is actief tijdens de slaap. Er zijn vijf verschillende slaapstadia, en elke fase beïnvloedt andere lichaamsfuncties, zoals hartslag. Je lichaam doorloopt deze fasen vier tot vijf keer per nacht, afhankelijk van hoe lang je slaapt. Je 's ochtends hartslag correleert met de fase van de slaap je in.

Fase 1

Slaapfasen een tot en met vier zijn gecategoriseerd als niet-REM, of non-rapid eye movement, slapen. De eerste fase van de slaap optreedt als je begint in slaap te vallen. Spieren te ontspannen, de ademhaling vertraagt ​​en hartslag begint te dalen. Interne organen blijven functioneren als ze doen als je wakker bent. Hersenactiviteit tijdens deze fase wordt verminderd, hoewel je gemakkelijk kan worden gewekt.

Fase 2

Fase twee van de slaap begint wanneer je in slaap valt. Bijna de helft van de niet-REM-slaap je lichaam gaat door zich voordoet tijdens de tweede fase slaap. Hersenactiviteit begint toe te nemen en je ogen stoppen met bewegen. Tijdens deze fase, je spieren ontspannen, de bloeddruk daalt en de ademhaling en hartslag blijven op het verlaagde tarief.

Stages 3 & 4

Stadia drie en vier slaap gekenmerkt door diepere slaap, en moet worden ingevoerd om een ​​persoon te wekken in deze fase van de slaap. Je zou wakker suf en gedesoriënteerd als je wakker wordt gemaakt tijdens de etappes van drie of vier. Uw lichaam fysiologische functies blijven hetzelfde als de eerste twee fasen en lichaamstemperatuur verlaagt ook.

Rapid Eye Movement

Rapid Eye Movement, of REM-slaap is wanneer de meeste dromen voorkomen. Deze fase wordt gekenmerkt door een verhoogde oogbewegingen, verhoogde hartslag, ademhaling en bloeddruk. Stressvolle dromen kunnen een grotere toename van deze functies veroorzaken. De hoeveelheid bloed in de hersenen tijdens REM slaap aanzienlijk toeneemt en hersenactiviteit onregelmatig.