De gevolgen van alcoholgebruik in hoeveelheden

De gevolgen van alcoholgebruik in hoeveelheden

Bijna iedereen heeft een drankje of twee te helpen ontsnappen aan de stress van een slechte dag en om te ontspannen hadden. In kleine hoeveelheden alcohol zorgt voor een milde euforie en verwijdert remmingen. Echter, kan op lange termijn zware consumptie van alcohol ernstige permanente en slopende effecten hebben, wat leidt tot verslaving, hersenbeschadiging, ziekte en ernstig fysiek gevaar voor de mensen om de drinker.

Effect op de hersenen

De korte-termijn effecten van het drinken van zelfs een paar alcoholische dranken zijn goed gedocumenteerd. Drinken leidt tot onduidelijke spraak, langzamere reactietijden, onvast lopen, wazig zien en geheugenverlies of black-outs. Een van de mogelijke effecten van de lange termijn zwaar drinken is het krimpen van de hersenen. Alcohol gerelateerde leverziekte veroorzaakt schade aan de hersenen en kan leiden tot hepatische encefalopathie, een aandoening die de hersenen is vaak fataal.

Andere Fysieke effecten

Consumeren een grote hoeveelheid alcohol in korte tijd veroorzaakt alcoholvergiftiging. Andere directe effecten zijn uitdroging en seksuele problemen (zoals erectiestoornissen). Op lange termijn zwaar drinken ook schade aan de lever en kan laat het niet in staat af te breken alcohol en maak het schoon uit het lichaam. Alcoholisme is ook gekoppeld aan verschillende kankers van de maag, rectum, keel, lever, dikke darm, het strottenhoofd, slokdarm en nier.

Sociale gevolgen

Drinken voordat je achter het stuur van een voertuig is gevaarlijk, waardoor de bestuurder niet alleen een gevaar voor zichzelf, maar voor andere weggebruikers en voetgangers langs de route. Als sociaal drinken kruist de lijn en wordt alcoholisme, het begint een impact hebben op de drinker's familie, vrienden en collega's te hebben. Zwaar drinken vernietigt vaak relaties en leidt tot mishandeling, kindermisbruik en gebroken, disfunctionele woningen. Alcoholisme bevordert codependent gedrag bij anderen, of een onvermogen om gezonde bevredigende relaties.

Foetaal Alcohol Syndroom (FAS)

Drinken tijdens de zwangerschap veroorzaakt ontwikkelingsproblemen voor de foetus. Kinderen met FAS zijn meestal kleiner dan gemiddeld en kunnen verschillende gezichtskenmerken, zoals kleine ogen, korte neus, en een kleiner-dan-normale mid-face gebied. Er bestaat de mogelijkheid om minder hersencellen, leidt tot levenslang problemen bij leren en gedrag.