De gevaren van langdurig Pesticide Dampen

De gevaren van langdurig Pesticide Dampen

Door hun aard, pesticiden van alle soorten hebben het potentieel gevaarlijk zijn als ze zijn bedoeld om te doden of anderszins te beperken bepaalde soorten ongedierte. Pesticiden zijn in bijna elk huis en bevatten antibacteriƫle keuken sprays, insecticiden, onkruid-en-voer en meer gemeenschappelijke producten. Hoewel ze over het algemeen zijn als veilig beschouwd wanneer u ze gebruikt volgens het etiket, kan langdurige blootstelling aan dampen leiden tot een scala aan symptomen.

Oorzaken van Exposure

De mogelijkheid van blootstelling bestaat altijd een bestrijdingsmiddel wordt toegepast. Echter, blootstelling aan pesticiden dampen komt vaak voor wanneer het mengen of het gebruik van pesticiden in slecht geventileerde ruimten, wanneer het inademen van de dampen, stof of nevel tijdens het aanbrengen, of wanneer iemand het gebied betreedt voordat de rook duidelijk. Andere mogelijke oorzaken voor de blootstelling defecte spuitapparatuur of lekkages in de apparatuur of container. Mensen meer geneigd om langdurige blootstelling lijden onder degenen die het vervoer van pesticiden, die consequent toepassen van pesticiden of degenen die werken in kassen of andere gebieden waar het gebruik van pesticiden is gemeengoed mengen of.

Acute symptomen

Inhalatie-effecten tonen vaak snel na de blootstelling en zijn vaak veel ernstiger wanneer de blootstelling is gedurende langere periodes of grotere hoeveelheden van het bestrijdingsmiddel. Acute effecten - of degenen die zich meestal binnen 24 uur - soms ook je hele ademhalingssysteem wordt verbrand. Dit maakt het moeilijk en pijnlijk te ademen. U mag piepende ademhaling, hoesten of astma symptomen. In andere gevallen komen de dampen niet uw luchtwegen verbranden maar snel in je bloedbaan en worden vervolgens uitgevoerd door je hele lichaam. De symptomen lijken op andere vormen van contact vergiftiging, waaronder gastro-intestinale problemen, spierkrampen, duizeligheid en nog veel meer. Dampen kunnen je ogen irriteren, als goed, waardoor brandend of jeuk.

Vertraagde effecten

De meeste effecten van pesticide vergiftiging optreden binnen 12 uur na de blootstelling; echter, vertraagde effecten zijn niet ongehoord of ongewoon. Vaak vertraagde effecten zijn het gevolg van herhaalde, langdurige blootstelling aan een enkele pesticide, een bepaalde familie van pesticiden of een specifieke combinatie van pesticiden. Vertraagde effecten omvatten chronische, de ontwikkeling of voortplanting, en systemische effecten. Chronische toxiciteit symptomen omvatten de productie van tumoren, kanker of veranderingen in de chromosomen en genen.

Problemen met Diagnose

Vanwege de vertraagde effecten van langdurige blootstelling aan bestrijdingsmiddelen soms niet opdagen voor ten minste een dag na blootstelling, is het vaak moeilijk om aan te wijzen als de blootstelling aan pesticiden was de oorzaak van de symptomen. In sommige gevallen kunnen de symptomen niet opdagen voor een paar jaar. Echter, veel effecten van blootstelling alleen plaatsvinden als bepaalde omstandigheden in het spel zijn, wat betekent dat langdurige blootstelling verhogen de kans dat alle factoren aanwezig zijn.