De gevaren van implantaten

De gevaren van implantaten

Implantaten zijn kunstmatige tanden gebruikt om die verloren van een verwonding of parodontitis vervangen. Deze implantaten zijn vastgezet in het kaakbot, waardoor de tanden een natuurlijke uitstraling. Unlike bruggen, hoeft implantaten geen aangrenzende tanden gebruiken voor ondersteuning, waardoor het risico van schade te verminderen omliggende tanden. Terwijl tandheelkundige implantaten zijn over het algemeen veilig, deze procedure doet presenteren een aantal gevaren.

Infectie

Een van de meest voorkomende gevaren van tandheelkundige implantaten zijn infecties die plaats waar de implantaten in de kaak geplaatst nemen. Het risico voor infectie kan worden verminderd door een goede mondhygiëne zoals geschetst door uw tandarts. Voorafgaand aan de operatie moeten patiënten hun mondhygiëne routines alsmede eventuele medische aandoeningen zijn ze op dat hun kansen op infecties zou kunnen verhogen bespreken. Indien een infectie vormen, worden antibiotica onmiddellijk gegeven en regelmatig de tandarts moeten de infectie zorgen niet verspreiden.

Nerve Damage

Zenuwbeschadiging is een ander gevaar van tandheelkundige implantaten, zoals aangegeven door de Mayo Clinic. De belangrijkste oorzaak van zenuwbeschadiging direct contact met de zenuw en ontsteking van de omgeving. Om u te helpen het risico van schade aan de zenuwen te verminderen, tandartsen voeren radiografische beelden om de plaatsing van de zenuwen te bepalen. Zenuwschade veroorzaakt door tandheelkundige implantaten kunnen worden gecorrigeerd als voor verzorgd binnen vier maanden na de operatie. Als de toestand niet binnen deze termijn wordt behandeld, kan blijvende schade aan de zenuwen ontstaan, volgens de Amerikaanse National Library of Medicine.

Tandvleeshyperplasie

Gingivale hyperplasie is een van de gevaren van implantaten langdurige volgens Health E-Living News. Gingivale hyperplasie wordt gekenmerkt door een overmaat tandvlees, die rondom tanden slikken. Om deze aandoening te behandelen, moeten artsen overtollig tandvlees uit het gebied te verwijderen. Om dit gevaar te voorkomen, dienen de juiste tandheelkundige onderhoud worden uitgevoerd.