De geschiedenis van Moebius Syndroom

Moebius syndroom is een aangeboren afwijking die de hersenen aantast. Het is een neurologisch gebrek dat de craniale zenuwen van de hersenen beïnvloedt. De zenuwen die worden beïnvloed zijn degenen die invloed hebben op oogbeweging en gezichtsuitdrukking. Een kind dat lijdt aan Moebius syndroom is normaal in alle andere opzichten; ze gewoon hebben problemen met gelaatsuitdrukking en oogbeweging.

Geschiedenis van Moebius Syndroom

Moebius syndroom is vernoemd naar Paul Julius Moebius, een neuroloog uit Duitsland. In 1888 en 1892 publiceerde hij papers beschrijven hoe bepaalde misvormingen waren gerelateerd aan gezichtsverlamming aangeboren. Twee van de misvormingen hij besprak waren ledematen misvormingen en parese van de abducens, ook wel bekend als hersenzenuwen VI.
Moebius syndroom is bekend onder vele andere namen, zoals aangeboren gezichts- diplegia, aangeboren oculofacial verlamming en aangeboren abducens-gezichtsverlamming.

Symptomen van Moebius Syndroom

Tekenen en symptomen van Moebius Syndroom zijn volledige gezichtsverlamming of gedeeltelijke facialis verlamming. Moebius Syndroom patiënten lijden aan partiële bilaterale parese evenals palsies van andere hersenzenuwen. Verlamming van de Nervus abducens en de hypoglossal zenuwen zijn heel gebruikelijk in de meeste Moebius Syndroom patiënten.
Patiënten met Moebius Syndroom lijden kwam voor gehele of gedeeltelijke verlamming van de bovenste gezichtsspieren en zal niet in staat zijn om normale gezichtsuitdrukkingen maken zoals glimlachen of rimpelen van het gezicht als ze huilen. Moebius Syndrome baby's hebben ook moeite met het beheersen van kwijlen en hebben slecht zuigen mogelijkheid, die interfereert met hen te krijgen van de juiste voeding. Gedeeltelijke of volledige verlamming van de Nervus abducens kan leiden dat een kind last van strabismus, of het zijn scheel.
Kinderen geboren met Moebius syndroom worden soms geboren met misvormingen van sommige van hun ledematen, zoals een klompvoet of met zwemvliezen tussen de vingers of tenen.

Oorzaken van Moebius Syndroom

De exacte oorzaak van Moebius syndroom is onbekend, maar is gekoppeld aan afwijkingen van de hersenstam. Case studies van kinderen geboren met Moebius Syndroom hebben voorgesteld een aantal mogelijke oorzaken. Een vasculaire insufficiëntie tijdens de foetale ontwikkeling is één mogelijke oorzaak, waardoor de foetus voldoende zuurstof of metabole nutriënten niet ontvangen door onvoldoende bloed terwijl in de baarmoeder.

Behandeling van Moebius Syndrome Patiënten

De enige huidige behandeling voor Moebius Syndroom omvat de behandeling van de individuele symptomen. Veel symptomen kunnen worden behandeld door diverse operaties. De kans op genezing is onwaarschijnlijk totdat een definitieve onderliggende oorzaak van Moebius syndroom kan worden gevonden. Op dit moment is er geen enkele vorm van testen beschikbaar om te bepalen of een ongeboren foetus wordt geboren met Moebius Syndroom.

Ondersteuning voor Moebius Syndrome Patiënten

Tot er een remedie voor Moebius Syndroom kan worden gevonden, kunnen gezinnen met kinderen die lijden aan Moebius Syndroom ondersteuning. De Moebius Syndrome Foundation heeft een website met informatie over nieuw onderzoek aan de gang en een lijst van steungroepen voor Moebius Syndroom patiënten en hun families bevat gecreëerd. De Moebius Syndrome Foundation is te bereiken op (914) 834-6008, of ciaccess.com/moebius.