De geschiedenis van de Ziekte van de Schildklier

De geschiedenis van de ontdekking van de schildklier ziekte is zo ingewikkeld als de ziekten zelf. De naam "schildklier" werd gegeven om deze kleine klier in de hals Thomas Wharton, die het na de vorm van een oude Griekse schild genoemd. Leonardo da Vinci was de eerste die de schildklier te tekenen, in 1500, en het werd in de hindoeïstische heilige teksten genoemd in 300 voor Christus. Medische ontdekkingen in de afgelopen jaren hebben geleid tot behandelingen die nog steeds het leven van mensen die lijden aan aandoeningen van de schildklier te verbeteren.

Medische Eigenaardigheden

Het pad naar de medische ontdekking neemt soms rare wendingen. In 650, Sun Ssu-Mo, een Chinese arts, gebruikte gedroogd en gemalen schelpen vermengd met gehakte schildklieren als een recept voor struma, een vergrote schildklier. Zeewier en mariene sponzen werden gebruikt als behandeling voor struma door de eeuwen heen, en vandaag kun je zeewier kopen als een remedie voor sommige, maar niet alle, schildklier voorwaarden.

Een interessante farmaceutische opmerking is dat in 1917 thyroxine, het beginsel schildklierhormoon, geproduceerd voor $ 350 per gram. Vandaag de synthetische versie van thyroxine een goedkope behandeling hypothyreoïdie, een aandoening waarbij de schildklier onvoldoende hormoon.

Ziekte van Graves

Graves 'ziekte, een auto-immuunziekte waardoor de schildklier te vergroten twee keer zo groot, veroorzaakt verhoogde hartslag, prikkelbaarheid, slapeloosheid en spierzwakte. Het kan ook exoftalmie (uitpuilende ogen) veroorzaken. Het heeft een erfelijke koppeling en treft vrouwen meer dan mannen.

Graves 'ziekte werd voor het eerst genoemd en beschreven door een Ierse arts in 1835 Robert James Graves gerapporteerd over een geval van struma en uitpuilende ogen. De ziekte werd genoemd voor Graves, maar Karl Adolph von Basedow, een Duitse arts, meldde dezelfde symptomen in 1840 en dezelfde ziekte werd genoemd syndroom van Basedow. Andere namen werden gebruikt, maar de ziekte van Graves is de naam die vastzitten.

Graves was de eerste arts om een ​​volledige beschrijving van exophthalmic struma geven. Hij merkte de snelle en luide hartslag (hij kon het horen van 4 meter afstand) en vergrote schildklier. Hij lezingen en gepubliceerd op zijn observaties: "De oogbollen werden zichtbaar vergroot dermate de oogleden konden sluiten tijdens de slaap en wanneer het proberen om het oog dicht bij de ogen open het oogwit te zien in de. breedte van de verschillende lijnen rond alle hoornvlies. "

Voordat geschriften van Graves, een 12e-eeuwse Perzische arts, Sayyid Ismail al-Jurjani, schreef in "Thesaurus van de Sjah van Khwarazm" - de gezaghebbende medische ext van de tijd, over de aansluiting van struma en uitpuilende ogen syndroom.

Ziekte van Hashimoto

Een stille en pijnloos autoimmuunziekte, ziekte van Hashimoto is de meest gediagnosticeerde schildklierziekte en de meest voorkomende oorzaak van lage schildklier productie. Hashimoto treedt op wanneer je lichaam maakt antistoffen die de hormoon-producerende cellen geleidelijk te stoppen in uw schildklier.

Hakaru Hashimoto werd geboren in een familie van artsen en was een van de eerste afgestudeerden van een nieuwe medische school in Kyushu University in Fukuoka, Japan. Hashimoto was de eerste die deze aandoening van de schildklier, die hij struma lymphomatosa beschrijven. De schildklieren van deze patiënten werden uitgelegd als "diffuse infiltratie van lymfocyten, fibrose, parenchymale atrofie en een eosinofiele verandering in sommige van de acinaire cellen", die nog steeds de medische definitie.

Jodium en Ziekte van de Schildklier

Jodium is een noodzakelijk element van de schildklier functioneren. Gejodeerd zout verminderde de incidentie van struma in de Verenigde Staten, maar sommige landen en volkeren nog steeds een tekort aan jodium. Het is gevaarlijk om jodium supplementen te nemen in sommige soorten aandoeningen van de schildklier, echter.

In 1811, Bernard Courtois ontdekt jodium door het oxideren van verbrand zeewier met zwavelzuur. Een paar jaar later, in 1820, Jean Francois Coindet maakte de verbinding tussen jodiumtekort en krop, en hij begon de behandeling van struma met jodium.

In 1907, David Marine stelde voor de behandeling van de ziekte van Graves met jodium. De gevaren van een overdosis van jodium werd in 1912 beschreven door Theodore Kocher, die een Nobelprijs won voor zijn reseasrch op de schildklier.

De "struma gordel" in de Verenigde Staten werd gedefinieerd in 1926: de concentratie jodium in regenwater en drinkwater afneemt als men reist van de Atlantische kust naar de Grote Meren. De gronden rond de Grote Meren zijn jodium uitgeput en de mensen die daar woonden hadden meer gevallen van struma dan die in andere gebieden ..

Schildklierkanker

Schildklierkanker is niet zoals de auto-immuunziekten Graves en Hashimoto. Schildklierkanker is zeldzaam, goed voor slechts 1 procent van de kankers gediagnosticeerd annuallyThe precieze oorzaak is onbekend, maar een groeiende hoeveelheid onderzoek punt is om een ​​gemuteerd gen, misschien veroorzaakt door blootstelling aan straling in de kindertijd. .