De geschiedenis van de behandeling van obesitas

Obesitas behandelingen hebben gevarieerd door de eeuwen heen. Sommigen hebben gepleit voor een dieet en lichaamsbeweging, terwijl anderen geloven dat alleen geavanceerde chirurgische technieken en medicijnen kunnen helpen bij de behandeling obese patiënten. Houdingen en technieken in de richting van de behandeling van obesitas zijn veranderd door de jaren heen, en zal blijven in de toekomst veranderen.

Diëten

Diëten zijn gebruikt in de hele westerse wereld om je gewicht te beheersen sinds de jaren 1700. Sindsdien, "diëten" hebben gefietst door middel van verschillende lengtes van populariteit. In de jaren 1930, de Hollywood-18-dagen dieet werd populair. Aanhangers aten gekookte eieren, grapefruit, melba toast en greens.

Later in de 20e eeuw, andere diëten zoals Scarsdale, Atkins en South Beach genoten van populariteit.

Anti-Obesitas Medicatie

Anti-obesitas medicatie is een omstreden onderwerp. Van de oudheid tot de jaren 1800, zouden artsen voorschrijven purgative drugs die zou leiden tot een patiënt naar een laxerend effect te ervaren, om gewicht te verliezen. In het midden van de jaren 1990, de anti-obesitas medicatie Fen-Phen werd getrokken uit de markt nadat het werd geopenbaard dat het beschadigd is het hart en de hersenen. Vandaag, medicijnen zoals Orlistat en Meridia worden voorgeschreven door artsen, maar meestal alleen in gevallen van extreem overgewicht, als de bijwerkingen hinderlijk kan zijn. Bijwerkingen kunnen zijn vette ontlasting en slapeloosheid.

Bariatrische Chirurgie

Bariatrische chirurgie werd voor het eerst uitgevoerd in 1954 door Dr. AJ Kremen, en stond bekend als een intestinale bypass. Dit betrokken verbinden het bovenste gedeelte van de dunne darm aan het onderste gedeelte van hetzelfde orgaan, waardoor de absorptie van voedsel minimaliseren. In 1966, werd de maag-bypass ontwikkeld door Dr. Edward Mason. Deze procedure was anders doordat deze verlaging in de capaciteit van de maag, in plaats van de darmen.

Lap-Bands

Laparoscopische chirurgie werd voor het eerst uitgevoerd op 1 september 1993, in Huy, België. De Amerikaanse FDA keurde de tradmarked Lap-Band System in juni 2001.

Weight Loss Programs

In 1961, Weight Watchers is opgericht door een huisvrouw uit Queens genaamd Jean Nidetch. Zeventien jaar later, verkocht ze haar bedrijf voor een winst van $ 100 miljoen. Vergelijkbare programma's zoals Jenny Craig zijn ook opties voor de behandeling van obesitas en overeten.