De geschiedenis van Bioengineering

De geschiedenis van Bioengineering

Traditionele techniek betreft de toepassing van wiskunde en wetenschap om de menselijke conditie te verbeteren. Dit omvat het ontwerpen en analyseren van objecten. Bioengineering geldt concepten uit de wetenschap en wiskunde om levende organismen in normale instellingen. In afwijkende instellingen, objecten en structuren kunnen worden ontworpen om menselijke prestaties te verbeteren. Biotechniek treft talrijke aspecten van het leven door middel van medische en milieu-factoren, zegt Hermine Smikle in een 2008 wiskunde in Bioengineering artikel.

Biological Engineering

Of het nu bekend als bio-ingenieur, bio-engineering, biomedische technologie, biotechnologie of andere namen, heeft de wetenschap een impact hebben op de productie van levensmiddelen, medicijnen en het milieu gehad.

Een eenvoudige definitie van de biotechnologie gebruikt organismen mens. Dit is een eeuwenoude praktijk nu bekend met termen zoals klonen. Wanneer een mens verwijdert een blad en gebruikt het om een ​​nieuw plantaardig, is een vorm van klonen. De technologie van deze wetenschap is nu op atomair niveau door middel van genetische manipulatie, schrijft Smikle.

Tempo van de ontwikkeling

Het tempo van de ontwikkeling in de biotechnologie is steeds meer in een snel tempo in de moderne tijd. De Biotechnology Institute noemt vier gebeurtenissen uit de BC-tijdperk. Dan 1590-1833 waren er acht historische gebeurtenissen in de biotechnologie. Van 1855-1888 waren er weer acht evenementen. In de eerste helft van de 20e eeuw waren er 18. In de jaren 1950 en 1960 12 opmerkelijke biotechnologie gebeurtenissen voorgedaan. In 1970, de vooruitgang werd talrijk genoeg om opgenomen te worden door decennium. In de jaren 1980 en 1990 nam tal van evenementen plaats per jaar. Het zou moeilijk zijn om enkel degenen die het belangrijkste zijn, volgens het Instituut voor Biotechnologie.

Biotechnologie Events Time Line

De Biotechnology Institute begint zijn biotechnologie tijd lijn met de Sumeriërs het brouwen van bier in 1750. Met 500 voor Christus, de Chinezen werden met behulp van een antibioticum in de vorm van soja wrongel te behandelen kookt. De Grieken beoefend vruchtwisseling vanaf 250 voor Christus, en de Chinese maakte een insecticide van gepoederde chrysant in 100 vC

In het jaar 1590, Janssen de uitvinder van de microscoop. Hooke beschreven cellen in 1663 en Leeuwenhoek ontdekte protozoa en bacteriën in 1675. In 1802, het woord "biologie" was verschenen. In 1863, Mendel studeerde genetica door de eigenschappen van erwten. In 1883, werd het vaccin tegen hondsdolheid uitgevonden.

Dit zijn slechts een deel van de belangrijke ontdekkingen op het gebied.

De 20e eeuw

In 1914 werden de bacteriën gebruikt om afvalwater in Engeland te behandelen. Fleming ontdekte penicilline in 1928. De elektronenmicroscoop werd gebruikt in 1942 om een ​​virus dat bacteriën infecteert bestuderen. In 1944, werd DNA ontdekt de materiële substantie van genen, zoals de Biotechnology Institute tijdslijn blijft.

In 1953, de 3D structuur van DNA onthuld. De genetische code werd eerst begrepen 1964. De gelijkenis van menselijk DNA samenstelling die chimpansees en gorilla werd opgemerkt in 1972. In 1977, werd ontworpen bacteriën toegepast om menselijke groeihormoon synthetiseren.

Het Amerikaanse Hooggerechtshof oordeelde in 1980 dat levensvormen ontwikkeld kon worden geoctrooieerd. DNA-fingerprinting werd ontwikkeld in 1984. In 1997 had de Schotse ingenieurs een schaap gekloond. Drie generaties van muizen werden gekloond in 1998. De volledige genetische code van de menselijke chromosomen werd gedecodeerd in 1999. Het schaap gekloond in 1997 werd gedood als gevolg van longziekten in 2003.

Biomedical Engineering

In grote lijnen kan de biomedische techniek dateren uit 3000 of meer jaar. In het jaar 2000 (AD), de Duitse archeologen een mummie uit het oude Thebe, dat had wat leek op een prothese gebonden aan de voet om te dienen als een grote teen, volgens The Whitaker Foundation.

Een Franse arts gebruikt een opgerolde krant in 1816 tot een patià € ™ s op de borst, wat leidde tot het idee voor de stethoscoop om te luisteren. Biomedische technologie heeft doorgegeven via andere rudimentaire ontwikkelingen, zoals krukken, houten tanden en plateauzolen. In het midden van de 19e eeuw, de weerstand van spier- en zenuwweefsel van elektrische stroom werd ontdekt, wat leidt tot elektrofysiologie. Röntgen bij toeval ontdekt een kathodestraalbuis kan een doordringende straal die door een muur kon passeren uitstoten. Dit leidde tot de ontwikkeling van de röntgenbron.

Na de Tweede Wereldoorlog, commissies begon ontmoeten en het combineren van ideeën uit de geneeskunde en techniek. Tegen 2006 waren er naar schatting 32.000 bioengineers aanpakken van een aantal gebieden die verband houden met de gezondheid van de technologie, volgens The Whitaker Foundation.