De geschiedenis van antiretrovirale therapie

We zijn nog steeds heel erg aan de genade van retrovirussen. Van de schijnbaar onoverwinnelijke HIV aan kankerverwekkende ziekteverwekkers, miljoenen blijven wankelen op de rand van de dood van retrovirussen. Maar ondanks de voortdurende uitdagingen, er is veel te worden gestimuleerd over, vooral als het gaat om de vooruitgang in de antiretrovirale therapie.

Wat is een Retrovirus?

Een retrovirus geclassificeerd als een virus dat zich hecht aan de gastheercel en transcribeert het genoom viraal RNA in cellulair DNA. Het resultaat is de gastheercel en het tot een virus, waardoor het moeilijk voor de normale immuunrespons te bestrijden. Verder, in plaats van het doden van de cel bijna onmiddellijk na het injecteren van het genetisch materiaal, zoals bij veel DNA-virussen, het retrovirus kunnen leven als onderdeel van de gastheer voor langere tijd. Dus de persoon die besmet zijn met een retrovirus zouden leven voor enige tijd zonder het ervaren van enige sterke symptomen en dan plots volledig overweldigd. Dit is het geval met het menselijke immunodeficiency virus. Pas na een lange incubatietijd doen de symptomen van verworven immune deficiëntie syndroom manifesteren.

Vroege Geschiedenis van HIV / AIDS

Omdat HIV-infectie en het ontstaan ​​van aids is zo'n belangrijk onderwerp, zal elke discussie van antiretrovirale therapie noodzakelijk zijn toegespitst op specifieke behandelingen voor de ziekte.
Terwijl wetenschappers in staat om hiv-infecties zo ver terug als de jaren 1950 te identificeren zijn geweest, heeft de werkelijke epidemie van infecties niet plaatsvinden tot de late jaren 1970 en ging grotendeels onopgemerkt tot in de vroege jaren 1980. In eerste instantie dacht te worden geïsoleerd binnen de homoseksuele mannelijke bevolking, werd later ontdekt dat de ziekte was ontstaan ​​in West-Afrika en dat de gehele bevolking in gevaar was. HIV onderdrukt het immuunsysteem van de geïnfecteerde uiteindelijk om naar het punt waar milde infecties zoals griep kan leiden tot longontsteking en andere levensbedreigende omstandigheden.
Ondanks het feit dat gevangen relatief off-guard in de vroege jaren 1980, de medische en wetenschappelijke gemeenschap, samen met studiebeurzen verstrekt door overheden en organisaties over de hele wereld, waren in staat om de specifieke virus te isoleren waardoor aids en dus beginnen met het produceren van effectieve behandelingen.

Historische vooruitgang van antiretrovirale therapie

Enkele specifieke prestaties in de geschiedenis van de antiretrovirale therapie als het gaat om AIDS:
-In 1983 het Institut Pasteur in Frankrijk ontdekt het HIV-virus en koppelt het aan AIDS. Dit wordt gevolgd door een soortgelijke vordering van Amerikaanse arts Robert Gallo in 1984.
-In 1985 keurde de FDA de eerste HIV-antilichaam test, waardoor er bloed leveringen en individuen te worden gescreend op infectie.
-In 1987 de eerste door de FDA goedgekeurde antiretrovirale geneesmiddelen AZT debuteert. Het was ook het jaar waarin latex condooms zijn gevonden om effectief in het voorkomen van de overdracht van het virus door middel van geslachtsgemeenschap zijn, een belangrijke stap in het verminderen van infecties.

-1.991-93 Zag de introductie van transcriptase remmers, medicijnen die helpen onderdrukken de transcriptie van viraal RNA in gezonde cellen.
-Door 1995-1996, werd een nieuwe klasse van geneesmiddelen genoemd protese remmers goedgekeurd. Deze verlaagde de hoeveelheid viral load in de bloedstroom, waardoor het ontstaan ​​van AIDS beperken.

Huidige behandeling en effecten

De komst van nieuwe proteaseremmers in de late jaren 1990, leidde tot de "triple cocktail" Werkwijze antivirale behandeling die tot combineert drie antiretrovirale geneesmiddelen volgens de fase van de infectie om HIV te onderdrukken. Helaas, de combinatie van geneesmiddelen en de potentie van de geneesmiddelen zelf kan matige tot ernstige bijwerkingen zoals diarree, verlies van gevoel in cijfers en spierpijn veroorzaken.
Toch, met de juiste toegang tot drugs, veel mensen die besmet zijn met HIV zijn nu in staat om te leven voor langere tijd zonder iedere ontwikkelen AIDS en de levensbedreigende complicaties die daar bij horen. Zelfs voor degenen die al ervaren van AIDS, kan antiretrovirale therapie de levensverwachting verder reiken dan het gemiddelde van een jaar.

Andere toepassingen van antiretrovirale therapie

Naast het effectief onderdrukken HIV antiretrovirale geneesmiddelen ontwikkeld voor AIDS worden steeds vaker gebruikt om andere ziekten die het immuunsysteem beïnvloeden of worden veroorzaakt door retrovirussen behandelen.

Huidige Polcies te behandelen van hiv / aids

Naast de voortzetting van onderzoek op betere antiretrovirale geneesmiddelen, de volksgezondheid aandacht voor hiv / aids ligt ook in de preventie en de zoektocht naar een vaccin. Ondanks beloften en hoopt terug naar de jaren 1980 gaat, blijft er geen effectieve bekende vaccin tegen HIV. Een groot deel van het activisme rond HIV / AIDS is gericht op het maken van antiretrovirale geneesmiddelen beschikbaar zijn voor de ontwikkelingslanden tegen prijzen die de gemiddelde besmette persoon kan veroorloven.