De gemiddelde botdichtheid Test Resultaten voor Post Chirurgische menopauze

De gemiddelde botdichtheid Test Resultaten voor Post Chirurgische menopauze

De acute chirurgische menopauze wordt veroorzaakt wanneer een patiënt haar eierstokken heeft verwijderd voordat de natuurlijke menopauze begint. Verlies van het hormoon oestrogeen tijdens deze premature menopauze kan leiden tot verhoogde verzwakking van de botten. Oestrogeen helpt de cellen in het lichaam, genaamd osteoclasten verwijderen oud bot zo nieuw bot kan sterk groeien. Osteoclasten kan ook leiden tot botverlies wanneer de menstruatie stopt en een vrouw oestrogeen niveaus dalen.

Bone Density Na oopherectomy

In een verslag van 2004 van de Surgeon General van Bone Health en Osteoporose, concludeerde artsen verwijderen van de eierstokken van een vrouw voor de menopauze beïnvloedt bot mineraal gehalte en is gekoppeld aan een verhoogd verlies van bot en het risico op botbreuken. Volgens het National Institute of Health, vrouwen die verwijdering van de eierstokken of oopherectomy onder de leeftijd van 45 jaar onderging toonde voortijdig verlies van botten van het skelet en een vroeg begin van osteoporose in de komende zes jaar. In dezelfde studie oopherectomy na de leeftijd van 45 jaar bleek weinig effect op botmineraalverlies 3-6 jaar na de operatie. Artsen geconcludeerd dat er geen vroegtijdige ontwikkeling van osteoporose bij de oudere leeftijdsgroep, omdat de ovariële functie was al in verval.

Testen

Na oopherectomy kan botdichtheid test uitgevoerd met een lage dosis x-ray zogenaamde DEXA scan botsterkte en de dikte te meten. De DEXA scan levert metingen van de botdichtheid in de wervelkolom en heup. Soms artsen ook controleren dichtheid van de onderarm van een patiënt. Testresultaten melden een T-score, dat de resultaten van patiënten botdichtheid met die van jonge gezonde mensen en een Z-score die de resultaten van patiënten met mensen van dezelfde leeftijd, gewicht, geslacht en etnische achtergrond vergelijkt vergelijkt. Een normale T score wordt beschouwd -1,0 of hoger. Wanneer een Z-score van minder dan -1,5, zullen artsen kijken naar andere dan demografische patiëntgegevens die kunnen worden veroorzaakt botverlies risicofactoren.

Osteoperosis

Volgens de Nationale Stichting Osteoporose patiënten kan osteoporose zonder symptomen of tekenen van de ziekte hebben. Osteoporose is een ziekte die wordt gekenmerkt door zwakke, verslechterende botten die stilletjes vordert totdat botten breken of scheuren. De ziekte kan elk bot aantasten, maar gebroken botten komen meestal voor in de heup, wervelkolom en pols. Osteoporose kan op elke leeftijd voorkomen en treft ongeveer 50 procent van de Amerikaanse bevolking 50 jaar en ouder.

Medicijnen

De National Institutes of Health meldt dat hormonale en niet-hormonale medicijnen kunnen voorkomen botweefsel verlies. Vrouwen ervaren van de vroege begin van de menopauze als gevolg van oopherectomy moet een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg getraind in hormoonvervangende therapie te raadplegen.

Effecten

Artsen hebben vrouwen die chirurgische menopauze ervaring meer ernstige symptomen dan vrouwen die in de menopauze natuurlijk ondergaan waargenomen. Na chirurgische menopauze, vrouwen hebben de neiging om een ​​meer acute niveau van botontkalking in vergelijking met normale menopauze botverlies ervaren.