De fysiologische effecten van een stoombad

De fysiologische effecten van een stoombad

Voor het eerst geïntroduceerd door de oude Romeinen, zijn stoombaden zijn gebruikt voor duizenden jaren voor hun lichamelijke en geestelijke voordelen. In de jaren 1800, Europese stoombaden waren erg populair bij toeristen. Tegenwoordig zijn we opnieuw ontdekken het nut van stoombaden te genezen, of ten minste te verbeteren, een aantal verschillende aandoeningen.

Releases Gifstoffen

Sommigen geloven dat de stoom helpt vrijkomen van gifstoffen uit het lichaam. De overtuiging is dat wanneer blootgesteld aan een grote hoeveelheid stoom, de poriën van de huid worden geopend, waardoor een doorgang voor onzuiverheden op de huid achterlaten.

Hydrateert de huid

Een meer voor de hand liggende effect van stoombaden is dat ze het lichaam verlaten met een hoger watergehalte dan voorheen, in ieder geval tijdelijk. Wanneer poriën open, waterdamp sijpelt in de huid. Naast het leveren van het lichaam met hydratatie, dit heeft het effect van het geven van de huid een gloeiende, bedauwd uiterlijk - een resultaat vooral populair bij vrouwen. De huid voelt meer ontspannen en buigzaam. De voordelen laatste slechts een dag of zo, maar - tot extra water omhoog wordt door het lichaam en moeten worden vervangen.

Ontspant de spieren

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen gebruik maken van een stoombad is dat ze uitstekend spierverslappers. De combinatie van water en warmte infiltreert de spieren en biedt langdurige verlichting voor een stijve, pijnlijke en pijnlijke lichaam. Gescheurde of beschadigde spieren kunnen sneller genezen, omdat stoom verhoogt de bloedsomloop naar de gewonde gebied.

Slows Ademhaling

Warmte en water samen verminderen de hoeveelheid zuurstof door de longen ontvangen, waardoor vertragen ademhaling. Dit kan een passend voordeel zijn als je nodig hebt om fysiek of psychisch te ontspannen. Echter, het kan verwoestende zijn als u een hartaandoening, of een soortgelijke aandoening. Voordat u gaat genieten van de effecten van een stoombad, moet u contact op met uw arts om te zien of hij adviseert dergelijke behandelingen, op basis van uw gezondheid achtergrond.

Overwegingen

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoeft u niet om een ​​bezoek aan een spa om de fysiologische voordelen van een stoombad genieten - je kunt er een te maken in uw eigen huis. Sluit gewoon de deur van de badkamer en laat het warme water van een douche run voor een half uur of langer. Bij zitten in de stomende badkamer, kunt u veel van de positieve effecten van een spa stoombad krijgen.