De functies van het menselijk gezicht

De functies van het menselijk gezicht

De functies op een menselijk gezicht wordt ondersteund door verschillende botten en spieren en verschillende doelen dienen, zoals het zien, ruiken, proeven en horen. Elk gezicht is uniek, maar verschillende functies zijn universeel.

Ogen

Het oog is een orgaan dat functioneert als een camera en is wel de meest complexe deel van het menselijk lichaam. Licht in het oog door het hoornvlies en wordt gereguleerd door de leerling, die opent en sluit. Andere delen van het oog maken tranen, controle oogbeweging en stuur zicht informatie naar de hersenen.

Wenkbrauwen

De wenkbrauwen voorkomen dat zweet van het invoeren van het oog en zijn een belangrijke indicator van de stemming. Opgetrokken wenkbrauwen kunnen verrassing of angst aan te geven; verlaagd wenkbrauwen vermoeidheid of achterdocht.

Neus

De neus bevat niet alleen het reukorgaan, die ons het gevoel van geur geeft, maar is ook de opening aan de luchtwegen. De neus verwarmt, bevochtigt en reinigt de lucht dat het binnenkomt.

Oren

De oren niet alleen fungeren als gehoororgaan, maar stellen evenwicht in het lichaam. Het oor is verdeeld in de uitwendige gehoorgang, het middenoor en het binnenoor. Het binnenoor bevat het slakkenhuis en de halfcirkelvormige kanalen die het evenwicht te behouden.

Lips

De lippen zijn een ander zeer expressief orgel. Hun doel is om te helpen bij het eten en drinken, in het bijzonder tijdens de kinderschoenen.