De Functie van de Adam's Apple

De Functie van de Adam's Apple

De adamsappel is een kleine, semi-cirkelvormige structuur die het meest prominent op de voorkant van een man keel. Het bobs bij het slikken, en in het geval van sommige mannen, is het uiterst prominent. De meeste mensen weten niet dat de adamsappel is een waardevol doel, en dat het in feite niet te scheiden één geslacht uit de andere zo veel mensen zouden kunnen claimen.

Bescherming

Het primaire doel van de adamsappel is de veiligheid van de larnyx verschaffen. De larnyx is het deel van de keel waar de stembanden worden gevonden. Druk van de buitenzijde van de keel schade die gevoelige delen van de anatomie binnenkant van de keel.

Structuur

De adamsappel tegenstelling tot een echte appel, slechts een halfronde wand die niet rond of bijzonder dik. De muren en de voorkant van de larnyx zijn bedekt met schildklier kraakbeen, wat stijf, maar niet bot, en het is dit materiaal dat maakt de adamsappel en beschermt de stembanden. Kraakbeen is vergelijkbaar met het materiaal maakt delen van de neus en oren.

Geslacht

Terwijl de functie van de adamsappel genoemd kan worden (een verwijzing naar de christelijke legende van de hof van Eden, en hoe de appel was vermoedelijk de vrucht van de kennis van goed en kwaad dat de mensheid werd verdreven uit de tuin), is het niet een gender-specifieke deel van de anatomie. Zowel mannen als vrouwen hebben de adamsappel om hun keel te beschermen, maar het is meer merkbaar bij mannen dan bij vrouwen.

Grootte

Mannen hebben grotere, meer prominente Adam's appels dan vrouwen. De reden hiervoor is dat mannen meer stembanden dan vrouwen. Vaak vrouwen die stembanden langer ontwikkelen ook de ontwikkeling van een meer prominente adamsappel.

Reductie

Hoewel het niet vaak gebeurt, kan de adamsappel worden "geschild" of gedeeltelijk verwijderd wanneer een man ondergaat seksuele herschikken chirurgie. Hoewel beide geslachten hebben wel de adamsappel, het is sterker geassocieerd met het mannelijke geslacht. Om te dragen tot de voltooiing van het gevoel en het uiterlijk van een vrouw, kan de grootte van de adamsappel worden verminderd door middel van chirurgie.