De effecten van verlichting op Mood & Alertheid

Het menselijk lichaam is zeer gevoelig voor veranderingen in licht. Stemming en alertheid afhangen vrijkomen van hormonen in het lichaam in reactie op veranderingen in de verlichting de hele dag door.

Circadiane ritme

De meeste systemen in het menselijk lichaam uitgevoerd op een 24-uurs cyclus bekend als circadiane ritme, die lichaamsfuncties reguleert. Suprachiasmatische kern van de hersenen, in de volksmond bekend als de biologische klok, releases bepaalde hormonen in reactie op licht of duisternis, waardoor je lichaam te vertellen wanneer energiek te zijn en wanneer de wind naar beneden.

Natuurlijke vs. Kunstlicht

Volgens een studie die verscheen in het Journal van het circadiaans ritme, natuurlijk licht is effectiever dan kunstlicht in het positief beïnvloeden van de menselijke fysiologie op gebieden als stemming en alertheid.

Voordelen van Bright Light

Op de werkplek, heeft helder licht aangetoond om de alertheid te verhogen, vermoeidheid te verminderen en verbeteren van de cognitieve functie.

Veranderingen in Old Age

Veranderingen in het circadiane ritmes komen vaak voor bij mensen boven de leeftijd van 65. Een onderzoek aan de Northwestern University Medical School bleek dat de timing van de blootstelling van licht en donker gedurende de dag verbeterde alertheid, stemming en het slaappatroon bij oudere deelnemers.

Blue Light

Volgens een Harvard studie van de universiteit, het circadiaan systeem reageert op de korte golflengte licht, vooral blauw licht.