De effecten van roken op de lever

De effecten van roken op de lever

De effecten van roken op de lever

De meeste mensen zijn zich terdege bewust van de effecten van roken op het hart en de longen. Echter, wat je misschien niet weet is dat het roken van sigaretten ook ernstig kan invloed hebben op uw lever. De talrijke toxinen in shag leiden tot chronische ontsteking en littekenvorming in de lever, die op zijn beurt, verhoogt het risico op leverbeschadiging waaronder ziekten zoals hepatitis B en C, leverkanker en leverfibrose. Bovendien, het roken van invloed op de manier waarop uw lever verwerkt alcohol en medicijnen, die het risico op alcoholisme evenals uw algehele drugs en alcohol tolerantie niveaus kan verhogen.

Hoe Sigaretten Hurt uw lever

Denk aan uw lever als uw lichaam de natuurlijke filter. Het is de verantwoordelijkheid van de lever te voorkomen dat schadelijke stoffen uit het invoeren van de bloedbaan. Bovendien, je lever helpt je lichaam te metaboliseren suikers en koolhydraten, en regelt de stroom van gal, de stof die helpt bij het verteringsproces. Mensen kunnen niet overleven zonder een lever en wanneer het orgel wordt geageerd, het immuunsysteem van het lichaam verzwakt en wordt meer vatbaar voor ziekten en infecties. Bovendien, N-nitrosodiethylamine, één van de vele chemicaliën die in sigaretten kunnen levertumoren veroorzaken. Andere chemische, N-Nitrosopyrrolidine, bewezen bijdragen aan leverkanker. Arseen, een ander ingrediënt gevonden in de rook je inademt, is ook bekend om uw risico op het ontwikkelen van leverkanker vergroten.

Waarom je hunkert Nicotine

Vreemd genoeg, je lever is ook deels verantwoordelijk voor uw nicotineverslaving. Wanneer u rook inademt, je lever produceert enzymen die je lichaam duidelijk van de gifstoffen te helpen door je urine. Een bepaald enzym is specifiek verantwoordelijk voor het filteren van nicotine. Daarom als lever produceert steeds meer van dit enzym, de nicotine verlaat het lichaam veel sneller. Vergeet niet dat nicotine is de meest verslavende stof gevonden in rook en is daarom verantwoordelijk voor het verlangen de meeste rokers 'voor sigaretten. Met elke sigaret die u rookt, produceert je lichaam meer van dit enzym en de nicotine verlaat uw systeem. Dit betekent dat, als je rookt meer sigaretten, meer enzymen worden aangemaakt en nicotine verlaat je lichaam sneller. Hoewel dit feit lijkt gunstig, het daadwerkelijk bijdraagt ​​aan uw verslaving - omdat de nicotine wordt zo snel verlaten, je lichaam vraagt ​​om meer, wat leidt tot dat overweldigende gevoel om te roken. Gelukkig, studies tonen aan dat door het stoppen met roken, je drastisch je gezondheid risico's te verminderen en na 15 jaar niet roken, zal je lichaam in dezelfde staat als dat van een niet-roker. Dit, natuurlijk, is als je lichaam nog niet is beschadigd. Dus als je hebt gerookt voor een lange tijd, kan het nu de tijd om te stoppen ... voordat het te laat zijn.