De effecten van luchtverontreiniging door motorvoertuigen

De effecten van luchtverontreiniging door motorvoertuigen

Een van de belangrijkste oorzaken van de luchtverontreiniging door motorvoertuigen komt van brandstof uitstoot. Koolwaterstoffen, kooldioxide en koolmonoxide door voertuigen bijdragen aan de luchtvervuiling. Deze stoffen hebben veel negatieve effecten op de ecologische systemen, onze gezondheid en het milieu. Een aantal van de effecten, zoals opwarming van de aarde, het broeikaseffect en de gezondheidsrisico's in verband met auto-uitlaatgassen zijn wereldwijde bewustwording en zorg bereikt.

Greenhouse Effect

Een van de effecten van luchtverontreiniging door motorvoertuigen komt van de uitstoot van koolstofdioxide gas. Kooldioxide wordt vrijgegeven bij de verbranding van gas en blijft hangen in de bovenste atmosfeer, het opsluiten warmte van de aarde onder haar gasvormige paraplu. Kooldioxide, lachgas en methaan val energie van de zon, waardoor de gemiddelde temperatuur van de aarde om warm te blijven. Dit effect staat bekend als het "broeikaseffect". Zonder het broeikaseffect zou de aarde een ongeveer 60 graden daling van de gemiddelde temperatuur ervaren.

Global Warming

Terwijl het broeikaseffect houdt gemiddelde temperatuur op aarde warmer, tegelijkertijd, meer gebruik motorvoertuigen veroorzaakt meer broeikasgassen te krijgen die in de atmosfeer; Dit vangt meer en meer van de warmte van de aarde, waardoor een algehele opwarming van de temperatuur van de planeet. Sinds 1850 hebben de acht warmste geregistreerd jaar allemaal na 1998. Klimatologen geregistreerd 2005 het warmste jaar ooit. Dit 'global warming' effect heeft onmiddellijke en toekomstige negatieve effecten op het ecosysteem van de aarde. Veel gletsjers over de hele wereld zijn begonnen te smelten. Wanneer dit gebeurt, de gletsjers los miljarden liters water in de zee, waardoor de zeespiegel stijgen. Volgens het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA), kan de klimaatverandering invloed op de gezondheid van mensen. Hittestress en andere warmte-gerelateerde ziekten voortkomen uit zeer warme, vochtige temperaturen.

Ziekte Effects

Luchtverontreinigende stoffen zoals koolmonoxide negatief effect op het bloed en de organen van het lichaam. Volgens de Alpha Nutrition website "koolmonoxide bindt aan hemoglobine tweehonderd keer gretig dan zuurstof en verstoort de afgifte aan de weefsels van resterende zuurstof." Met andere woorden, koolmonoxide stikt wezen een persoon dood. Het gas intensiveert ook hart- en vaatziekten bij de mens. De meeste mensen krijgen de blootstelling van de koolwaterstof benzeen uit tabaksrook en auto-uitlaat. Blootstelling aan benzeen is gekoppeld aan de ontwikkeling van leukemie en lymfomen (kanker). Blootstelling aan benzeen kan leiden tot een volledig verlies van beenmerg of een verminderd aantal bloedcellen.