De effecten van kleuren op Moods

De effecten van kleuren op Moods

De kleur van uw slaapkamer of kantoor lijkt misschien een eenvoudig ontwerp keuze, maar uit onderzoek blijkt de tinten die je omringen u alles van uw eetlust beïnvloeden om uw productiviteit op het werk. In het algemeen, zeggen wetenschappers in Miami Universiteit van Ohio, warme kleuren zoals rood en geel hebben langere golflengten die ze stimulerender te maken, terwijl koele kleuren zoals blauw, groen en paars bezitten kortere golflengten die rust te produceren.

Roze

Rustgevend effect stoepranden deze kleur's agressie, vijandigheid en angst. Uit onderzoek van de National Institutes of Health blijkt dat gevangenissen op nationaal niveau zijn geschilderd met cellen roze tot gewelddadig gedrag onder gevangenen te verminderen, met een aantal instellingen rapporteren verminderde spierkracht onder gevangenen gehuisvest in roze gebieden. Militaire instructeurs hebben ook ontdekt dat roze kamers dronken, agressieve zeilers kunnen kalmeren.

Rood

Het is geen toeval deze tint genaden stopborden en noodsignalen; het symboliseert hoogste staat van paraatheid, passie en opwinding. Rood kan stimuleren de hartslag en bloeddruk, en haar vermogen om de eetlust op te wekken maakt het populair in restaurants. Rood is ook de kleur van de liefde, in verband met seksualiteit, lust en urgentie. Het is zelfs thuis op kantoor. Tinten van rood op het werk kan de productiviteit te verhogen, hoewel sommige onderzoek toont aan dat er te veel rood op de baan spanning kan veroorzaken. Een studie wees uit dat mensen die in het rood kamers typt maken meer fouten dan mensen te typen in een neutraal gestemde kantoor.

Blauw

Deze kleur van de natuur --- het weerspiegelt het water en de lucht --- kan eetlust te verminderen en mensen helpen te ontspannen. Haar vermogen om te sussen betekent dat het werkt goed als een kleurenschema in de slaapkamers. Net als het water het vertegenwoordigt, blauw moedigt bedachtzaamheid en contemplatie. In kleding, blauwe brengt een gevoel van stille kracht en professionaliteit. Maar blauw kan negatieve connotatie in hoge doses hebben. Het is niet ongebruikelijk voor mensen die depressief zijn om te zeggen dat ze het gevoel "blauw." In kantoren, kon blauwe tinten verdriet of vermoeidheid veroorzaken.

Groen

Andere kleur weerspiegelt de natuur, groen betekent lente en wedergeboorte, vernieuwing en groei. Omdat overal groen is te vinden in de natuur, het werkt om de stemming te verbeteren door het hele huis of kantoor. Ziekenhuizen, scholen en bedrijven vooral profiteren van de groene kleur thema's, die een verzorgende sfeer te leveren. Vooral mannen onbewust associëren groen met jeugd en overvloed.

Geel

Net als andere kleuren, geel heeft positieve en negatieve effecten op stemming en gedrag. Geel kan symboliseren optimisme en creativiteit, en het is een grote aandachtstrekker (denk tekst markeerstiften). Net als de zon die zijn kleur deelt, geel wordt geassocieerd met energie en helderheid. Maar luid geel, zoals neons en tl, kunnen baby's, kinderen en ouderen angstig maken. Een studie van de National Institutes of Health vond dat wetenschappers een mogelijke verband tussen natrium gele straatverlichting en gewelddadige straat misdaden hebben opgemerkt.

Purper

Mensen hebben lang geassocieerd deze kleur met royalty, macht, mystiek en spiritualiteit. Van het oude Rome naar het hedendaagse Europa, paars is de kleur van de heersende elite geweest. Paars, die ook Pasen symbolische kleur geeft gevoel van genezing. Kinderen reageren goed op paars, waardoor de kleur een goede keuze voor speelkamers en kinderdagverblijven.