De Effecten van groeihormonen bij kinderen

De hypofyse, een erwt klier bij de basis van de hersenen, scheidt het groeihormoon dat een kind veroorzaakt groter. Wanneer de klier niet genoeg natuurlijke groeihormoon uitscheiden, zal een kind geen normale hoogte te bereiken. Terwijl het lichaam van het kind in de juiste verhouding zal ontwikkelen, zal hij waarschijnlijk kort. Er zijn andere complicaties van onderproductie van groeihormoon, met name botmassa onderontwikkeling. Meestal is de maatschappelijke nadelen kort zijn dat veroorzaken sommige ouders het gebruik van een kunstmatige hormoon het menselijk groeihormoon (HGH) voor hun kind overwegen.

Oorzaken van onderproductie

Abnormale ontwikkeling van de hypofyse in de baarmoeder kan hypopituïtarisme of groeihormoondeficiëntie veroorzaken. Schade aan de hypofyse door trauma, zoals hoofdletsel, ziekte of tumor kan veroorzaken kind te stoppen met groeien in een normaal tempo. Nierfalen, diabetes, aids, het syndroom van Turner en het Prader-Willi-syndroom zijn allemaal aandoeningen die de natuurlijke functie van de hypofyse kan beïnvloeden. In sommige gevallen is er geen oorzaak bekend.

Diagnose en behandeling

Volgens de Human Growth Foundation, een kind dat dezelfde hoogte als kinderen twee of meer jaar jonger of waarvan groeicurve abnormaal is, moet worden beoordeeld door een arts.
Een gedetailleerde geschiedenis van haar groeipatroon vanaf de geboorte, zal elke familiegeschiedenis van late puberteit samen met haar medische geschiedenis te worden geëvalueerd. Een X-ray van haar hand en pols kan worden veroordeeld tot het bot ontwikkeling te vergelijken met de leeftijd en lengte ontwikkeling. Een bloedonderzoek kan helpen uitsluiten schildklier, maag-of nierziekte gerelateerde ziekten als de oorzaak van haar langzamer-dan-normale groei.
Onder de hoede van een pediatrische endocrinoloog, is HGH toegediend over een periode van twee tot vier jaar of tot het kind heeft een normale hoogte bereikt. De twee meest genoemde hormonen door injectie, zijn Somatrem of somatropine.

Postiefs Effects

HGH kan helpen kinderen groeien op een normale hoogte. De normale hoogte bereik voor mannen is 5 feet 7 zeven centimeter tot 5 meter 11. Voor vrouwen is het 5 meter 2-5 feet 6. De injecties worden 3-7 keer per week toegediend. Groei is meestal duidelijk zichtbaar na 3-4 maanden behandeling. Het groeicijfer daalt meestal na verloop van tijd, maar het kind zal blijven groeien. Ouders rapporteren vaak vermindering van hun kind lichaamsvet (een patroon meestal gezien in normaal ontwikkelende kinderen) en een toename van de eetlust.

Complicaties en bijwerkingen

Complicaties van HGH zijn hoofdpijn, verandering in de hartslag, oorontstekingen, gehoorproblemen, duizeligheid, problemen met het gezichtsvermogen en nervositeit. Een arts moet zo snel mogelijk als een van deze ontwikkeling worden gecontacteerd. Zeldzame complicaties die ook vereisen onmiddellijke medische aandacht onder meer pijn of zwelling op de injectieplaats, pijn in de heup of knie, een slap, of misselijkheid en braken.
Vaak voorkomende bijwerkingen zijn griepachtige symptomen, constipatie, slapeloosheid, verlies van eetlust, gewichtstoename en beklemming op de borst.

Effecten op Kinderen met Functioneren hypofyse

Hoogte wordt gezien als een voordeel zowel sociaal als in de atletiek, en er is discussie over het gebruik van HGH voor op kinderen die op het kortere einde van de normale hoogte bereik kan vallen.
Er is kans op ernstige complicaties. HGH in een menselijk lichaam al tot voldoende natuurlijk groeihormoon abnormale groei veroorzaken in het hart, longen en lever, aderverkalking en de ontwikkeling van diabetes of hypertensie bij gezonde kinderen.