De effecten van cafeïne Van Soda

De effecten van cafeïne Van Soda

Cafeïne heeft een breed scala van effecten op het lichaam; de effecten en de ernst afhankelijk van de persoon die het drinken van frisdrank en de hoeveelheid cafeïne in de drank (of porties van de drank). Sommige mensen melden slechts een gevoel van alertheid van de cafeïne in een frisdrank. Hoewel veel mensen afhankelijk zijn van cafeïne voor een ochtend boost, het kan ook veel negatieve effecten. Nervositeit, slapeloosheid, prikkelbaarheid en een verhoogde hartslag zijn enkele van de minder wenselijke effecten van cafeïne. De cafeïne in een frisdrank kan zelfs gevolgen hebben die niet onmiddellijk worden gevoeld: Uit recent onderzoek blijkt dat cafeïne het risico op een beroerte en een hartaanval kan verminderen.

Energie Jolt

Cafeïne, een stimulerend middel, is niet alleen in frisdrank, maar ook in koffie, thee en chocolade. Het is een bittere stof die vele effecten op het lichaam, met inbegrip van het metabolisme en het centrale zenuwstelsel. Dit is de reden waarom sommige mensen die frisdrank of koffie drinken in de ochtend verslag gevoel meer alert.
Cafeïne werkt ook als een diureticum; het beïnvloedt nieren en kan leiden tot uitdroging, volgens de American Heart Association.
De hoeveelheid cafeïne in frisdrank varieert van merk tot merk. Volgens MayoClinic.com, zijn er 36 tot 38 mg cafeïne in 12 oz. van Pepsi. Dezelfde portie Mountain Dew bevat 54 mg cafeïne. Daarentegen 8 oz. van gezette koffie bevat tussen de 95 en 200 mg cafeïne.
De meeste mensen kunnen Twee tot vier koppen koffie per dag zonder te lijden bijwerkingen, volgens de National Institutes of Health. Echter, ieders lichaam is anders, en sommige mensen - met inbegrip van zwangere vrouwen - moeten cafeïne te vermijden, of het nu komt van een frisdrank of een andere drank.

Gezondheid van het hart

Er is tegenstrijdige informatie over de effecten van cafeïne op gezondheid van het hart; vele bronnen raden aan dat individuen op met zorgverleners als ze bezorgd zijn over hoe cafeïne invloed kunnen gezondheid van het hart.
Matige inname (1 tot 2 kopjes koffie per dag) wordt onderschreven door de American Heart Association. Echter, de vereniging erkent ook dat studies over cafeïne en gezondheid van het hart zijn niet eenduidig.
Een recente studie die werd uitgewerkt in een AMA-conferentie in San Francisco en gerapporteerd door de National Institutes of Health blijkt dat koffiedrinkers hadden een lager risico op hospitalisatie als gevolg van onregelmatige hartslag; soda drinkers werden niet onderzocht.
Een ander rapport bleek op hetzelfde congres vond een verband tussen cafeïne en een hoge bloeddruk, maar concludeerde dat het risico was "bescheiden."
De National Institutes of Health wijst erop dat verschillende studies over cafeïne en gezondheid van het hart zijn bekritiseerd voor het wordt uitgevoerd in een minder-dan-grondige manier; sommige experts twijfelen aan de geloofwaardigheid van de studies als gevolg.

Sleepless Nights

Cafeïne kan een welkome wake-up hulp zijn, maar het kan ook mensen die 's nachts wakker. Effecten cafeïne kan duren 4-7 uur, volgens Dr. Lawrence Epstein van Harvard Medical School. Cafeïne kan voorkomen dat iemand in slaap vallen, en uit te blijven slapen. De effecten kunnen sterker zijn bij oudere mensen, die zijn op een groter risico voor verstoorde slaap veroorzaakt door cafeïne.

Effecten op Mood

Cafeïne wordt gewaardeerd om haar perk-up mogelijkheden, maar familie en vrienden kunnen niet genieten van de andere emotionele en gedragsmatige gevolgen van een teveel van het goede.
Cafeïne (en cafeïne terugtrekking) kan prikkelbaarheid veroorzaken. Een studie aan de Nationale Universiteit van Singapore blijkt dat cafeïne verminderde ontspanning en verhoogde angst, spanning en nervositeit onder zijn onderdanen.