De effecten van alcohol op de kwaliteit van de slaap

De effecten van alcohol op de kwaliteit van de slaap

Het consumeren van alcohol kan de kwaliteit van de slaap een persoon geniet, vooral bij het drinken van een redelijk korte tijd voordat het slapen beïnvloeden. Terwijl sommige mensen vinden dat alcohol aanvankelijk vermindert de tijd die het kost om bewusteloos raken, Dwayne Godwin, Ph.D. --- Een onderzoeker aan de Wake Forest University Baptist Medical Center --- meldt hoe alcohol en slaap sterk kan raken met elkaar verbonden, met veel mensen die lijden aan slaap problemen nadat ze opgeven drinken. Uiteindelijk kan alcohol in het lichaam verstoord slaappatroon door het verstoren van de slaap staten.

Verstoring van de slaap

Het consumeren van alcohol meestal kan een drinker aan een toestand van slaap sneller dan normaal te bereiken. Dit is omdat alcohol werkt als een kalmerend middel. Echter, na een paar uur --- tijdens de zogenaamde "tweede helft" van de slaap van een individu --- de drinker is waarschijnlijk onrustig te worden, wakker worden vaak en dan het hebben van een moeilijke tijd om terug te gaan slapen. Dit effect kan vooral worden uitgesproken bij oudere drinkers, die meer alcohol te behouden in hun bloed hebben dan jongere mensen, volgens Sleepdex. Uiteindelijk drinkers ervaring een verstoord slaappatroon en uiteindelijk verliezen veel van de herstellende voordelen van slaap, het ervaren van vermoeidheid tijdens haar wakende uren.

Lange-termijn effecten

Als een individu blijft zwaar drinken op een regelmatige basis, is het vermogen van alcohol op te treden als een kalmerend middel verminderd door toenemende alcohol tolerantie van die persoon. Brein van het individu wordt niet langer beïnvloed door de alcohol de kalmerende eigenschappen, en de persoon heeft meer kans om licht en ontwrichtend slaap ervaren, merkt ScienceDaily. Bij zware drinkers, dit effect veroorzaakt vaak een persoon om meer te drinken in een poging om beter te slapen, en kan leiden tot problemen bij het individu probeert te geven alcohol. Op de lange termijn, slaappatronen verergeren met alcoholgebruik.

Slaaptekort Effecten

Aangezien alcohol drinkers hebben minder kans op de slaap van een kwaliteit nachtrust te krijgen, worden ze vaak beïnvloed door een aantal mentale en fysieke problemen. Bijvoorbeeld, is de drinker vaak vermoeid, wat leidt tot een verminderde prestaties op het werk en ontspannen bezigheden. Alertheid van een individu zal worden aangetast, wat ernstige gevolgen kan hebben tijdens het rijden.

Ademhalingsproblemen

Regelmatige gebruikers van alcohol, hoe meer kans om te lijden aan slaapapneu, waarbij de bovenste luchtweg smaller wordt tijdens de slaap, wat resulteert in de persoon wakker in de nacht als gevolg van verstoorde ademhaling --- volgens het National Institute on Alcohol misbruik en alcoholisme. Dit komt door de alcohol bezwarende luchtkanaal, waardoor het smalle sluiten of, zelfs bij mensen die niet eerder gebruik slaapapneu. Slaapapneu kan leiden tot een lijder te vaak wakker in een nacht.