De effecten en risico's van de Verboden drugs

De effecten en risico's van de Verboden drugs

Alle drugs meestal vallen onder één van de acht categorieën: stimulerende middelen (bijvoorbeeld cocaïne), verdovende middelen, (bijvoorbeeld heroïne), cannabinoïden (bijv, marihuana) en anabole middelen (bijvoorbeeld steroïden). De andere vier van de acht categorieën beta 2-agonisten (bijvoorbeeld hydrochloride), maskerende middelen (bijv epitestosterone), kalmeringsmiddelen (bijvoorbeeld alcohol) en glucocorticoïden (zoals dexamethason). Onder elke categorie is er een verboden drug; elk medicijn heeft zijn eigen gezondheidsrisico's en effecten.

Cocaïne

Cocaïne is zeer verslavend stimulerend middel dat het zenuwstelsel aantast. Het kan worden gesnoven, geïnjecteerd of gerookt. Gebruikers van cocaïne voelen meestal euforisch en energiek en het lichaam van de temperatuur, bloeddruk en hartslag verhogen. Cocaïnegebruikers zet zo het risico op een hartaanval, respiratoir falen, beroertes, toevallen, afschuwelijke pijn en misselijkheid. In zeldzame gevallen kan een plotselinge dood optreden bij het eerste gebruik van cocaïne.

Heroïne

Heroïne is een zeer verslavend en snelwerkend opiaat. Het is een natuurlijke stof die wordt verkregen uit zaaddoos van de papaver. Het produceert een genoegen respons bij nieuwe gebruikers; echter, zodra het lichaam van de gebruiker gewend raakt aan het geneesmiddel, zij moet beheren te bedienen en normaal voelen. Gezondheidsrisico's kunnen onder langzame en oppervlakkige ademhaling, convulsies, coma en de dood. Chronische gebruikers die heroïne injecteren lopen het risico voor eventuele besmetting met HIV, hepatitis, bloed overgedragen ziekten, littekens of ingestort aderen, infectie van het hart voering en kleppen, abcessen, longontsteking, tuberculose en lever- en nierziekten. Nieuwe en ervaren gebruikers op gelijke risico van overlijden omdat het onmogelijk is om de zuiverheid van heroïne ze gebruiken kennen.

Marihuana

Marihuana, vaak aangeduid als pot of onkruid, een groen, bruin of grijs mengsel van gedroogde bladeren versnipperd. Het is hennep of cannabis en gerookt in een sigaret. Effecten van marihuana kunnen zijn vervormde waarneming, verlies van coördinatie, verhoogde hartslag en moeite hebben met het oplossen van problemen, het geheugen en het leren. De enige bewezen risico voor de gezondheid is het inademen van rook, van welke aard ook, kunnen je longen beschadigen.

Methamfetamine

Metamfetamine, vaak aangeduid als meth, een centraal zenuwstelsel stimulant drugs. Meth verhoogt de afgifte van een stof in de hersenen, dopamine, wat leidt tot hoge niveaus van chemicaliën in de hersenen. Risico kan blijvende hersenbeschadiging structurele en functionele veranderingen in de hersenen, extreem gewichtsverlies, ernstige gebitsproblemen, angst, verwardheid, slapeloosheid, stemmingsstoornissen en agressief gedrag. Psychotische kenmerken van paranoia, visuele en auditieve hallucinaties en wanen zijn allemaal mogelijk.