De definitie van Value Based Insurance

Ziektekostenverzekering is een controversieel onderwerp in de afgelopen jaren, gezien de hervormingen van de gezondheidszorg die door de federale overheid van de Verenigde Staten in 2010 werden aangenomen en de discussies over die wetgeving. Waarde gebaseerd verzekering is een unieke kijk op de ziektekostenverzekering, waarin de kosten van de gezondheidszorg aan de verzekerde is direct gerelateerd aan de gepercipieerde waarde van deze diensten.

Basisconcept van Value Based Insurance

Het basisidee van de waarde op basis verzekering is een verzekerde individu out of pocket kosten voor gezondheidszorg af te stemmen op de waarde van de diensten die zij ontvangen. Kan bijvoorbeeld betalingen voor een lidmaatschap van de sportschool worden gedekt door een plan voor de gezondheidszorg, terwijl de kosten van een MRI, dat is vaak te veel gebruikt, geheel uit eigen zak zou zijn.

Motivering

De fundamentele reden voor de waarde gebaseerd verzekering is economisch. In een traditionele verzekering systeem, worden de kosten niet goed afgestemd op de totale voordeel, wat betekent dat de medische beslissingen die door veel mensen niet efficiënt zijn vanuit economisch oogpunt. Aan de andere kant, als minder bruikbaar procedures zijn duurder voor hen die ervoor kiezen om deze procedures te ondergaan, zullen ze minder geneigd om die beslissing te nemen.

Resultaten

De resultaten van de waarde op basis verzekering hebben over het algemeen positief. Bijvoorbeeld, Pitney Bowes, een Fortune 500 bedrijf, vond dat het bespaarde $ 1.000.000 van verminderde complicaties en de kosten hiervoor van deze complicaties onder haar medewerkers als het gereduceerde co-betalingen voor medicatie ontworpen voor astma en diabetes-patiënten.

Gebruik door werkgevers

Na het getuigen van de aangetoonde succes van de implementatie van de waarde op basis van de verzekering door bedrijven zoals Pitney Bowes, hebben veel andere bedrijven soortgelijke verzekeringen voor hun eigen werknemers aangenomen. Een Mercer studie uitgevoerd in 2007 een enquête onder grote werkgevers met meer dan 10.000 medewerkers en vond dat 80 procent van hen waren geïnteresseerd in de toepassing van een soort van waarde op basis verzekering programma binnen vijf jaar.