De definitie van mentale depressie

Depressie kan meer dan alleen een stemming zijn. De tendens bij sommige mensen te ervaren vaak, gedurende lange tijd, kan het teken van een meer ernstige ziekte. Depressie kan het gevolg zijn van verschillende factoren, zowel lichamelijk als geestelijk zijn. We kunnen depressief voelen als iemand sterft of kunnen we depressief zijn door chemische onevenwichtigheden in de hersenen. Hoewel beide zijn buiten onze controle, zijn er manieren om een ​​depressie te verminderen; vormen van behandeling zijn beschikbaar.

Oorzaken

Sommige factoren die bijdragen aan een depressie zijn onder eenzaamheid en gebrek aan sociale steun, stressvolle ervaringen, financiële moeilijkheden, isolatie, mislukte relaties en gezondheidsproblemen. Een familiegeschiedenis van depressie kan ook een factor zijn. Depressie kan ook het gevolg zijn van drugsgebruik of kindermishandeling.

Symptomen

Symptomen kunnen mild of ernstig zijn, maar depressie vertoont zich vaak door fysieke en mentale symptomen. Verdriet, prikkelbaarheid, het onvermogen om het leven en de moeilijkheidsgraad te genieten in het denken zijn slechts enkele van de geestelijke tekenen van depressie. Fysische symptomen kunnen slapeloosheid, vermoeidheid en gebrek aan energie, en wat pijn zonder duidelijke fysieke oorzaak.

Neurochemicaliën

Er wordt gespeculeerd over hoe neurotransmitters en neurotransmitters, biochemische, of alleen de chemicaliën van de hersenen beïnvloeden stemming. Monoamines, serotonine en noradrenaline zijn enkele van de chemische stoffen in de hersenen, en er is een verband tussen depressieve mensen en lagere chemische niveaus. Maar dat kan een symptoom van depressie en niet de oorzaak zijn. Vrijkomen van deze chemicaliën vaak gepaard met genoegen beleven. Verlaagde niveaus van genot geassocieerde stoffen kan worden veroorzaakt door depressie, en niet de reden daarvoor.

Soorten

Niet alle depressies zijn hetzelfde. Major of klinische depressie varieert van constante en matige symptomen tot ernstige en plotselinge episoden, die meestal terugkomen en maken het leven ondraaglijk en unenjoyable. Atypische depressie is een subtype van ernstige depressie die gemakkelijker te beheren via therapieën zijn. Symptomen Dysthymia's zijn milder, maar kan gemakkelijk worden over het hoofd gezien. Degenen met Dysthymia kan depressief zijn al jaren en niet beseffen. Seizoensgebonden getroffen stoornis is een vorm van depressie die optreedt bij slecht weer en gebrek aan zonlicht. Bipolaire stoornis, ook wel manische depressie, heeft stemmingswisselingen hyperactiviteit, slapeloosheid en impulsiviteit de meer gebruikelijke symptomen van ernstige depressie.

Preventie / Solution

Omdat depressie het gevolg van sociale, economische, fysieke, mentale en vele andere factoren kunnen zijn, een preventie en oplossing beleid heeft zeer breed te zijn. Het kan niet worden genezen met een pil en kan niet worden voorkomen als een infectie. Vragen om hulp en het verkrijgen van steun zijn twee van de beste manieren om een ​​depressie te overwinnen. Isolatie maakt het nog erger. Gezonde levensstijl keuzes, zoals lichaamsbeweging, regelmatig eten en gezonde slaap gewoonten, kan helpen bij het beheren van stress. Ontspanning technieken kunnen ook helpen. Maar misschien wel de belangrijkste waarschuwing is om te voorkomen dat negatief denken. Het plaatsen van meer belang aan persoonlijke waarde en het stimuleren van het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen kan een grote impact hebben op depressie hebben.