De Bron van schurft

De Bron van schurft

Schurft (Sarcoptes scabiei) zijn een soort microscopische parasitaire mijt de hele wereld gevonden. Schurft infecteren mensen en andere dieren, zoals varkens, katten en honden, waarbij schurft schurft veroorzaken. Volgens de CDC, schurft zijn geleedpotigen (insecten met harde skeletten) in de klasse Arachnida, dus ze hebben acht poten.

Mobiliteit

Schurft kan kruipen, maar ze kunnen niet springen of vliegen. De enige manier waarop ze kunnen mensen infecteren is door rechtstreeks kruipen op hun huid. Volgens Urologie Channel, schurft kruipen langzaam, ongeveer een centimeter per minuut. Overdracht van de mijt van een persoon of dier naar een ander moeten meestal langdurig contact zodat de mijt tijd te dragen.

Person-to-Person

Toezending van het schurft ras dat mensen infecteert meestal impliceert huid-op-huid contact, zoals gebeurt wanneer mensen samen slapen, zich bezighouden met seksuele gemeenschap of wonen in de directe nabijheid en elkaar aanraken. Zo uitbraken komen vaak voor in het kleuteronderwijs waar kinderen verpleeghuizen waar medewerkers onbedoeld dragen mijten van de ene persoon naar de andere samen te spelen en in.

Animal-to-Person

Schurft van een geïnfecteerd dier kunnen kruipen op een persoon infecteren de huid, wat vaak een gegeneraliseerde huiduitslag en ernstige jeuk, maar de dierenrassen niet kunnen vermenigvuldigen mens, zodat de infectie afneemt als mijten dood. Echter, indien het dier niet wordt behandeld met een scabicide de mijten te doden, de persoon, in het bijzonder een kind dat met een besmet dier, kan geïnfecteerd steeds opnieuw worden.

Bezittingen-to-Person

Schurft mijten voeden de huid maar volgens de CD, kan leven tot 3 dagen van het menselijk lichaam, zodat ze kunnen overleven op bezittingen zoals kleding, beddengoed, borstels of handdoeken lang genoeg te wachten voor een andere persoon het punt raken en kan de mijten toegang tot de huid weer.

Weergave

Eenmaal op de huid, schurft gebruiken sukkels op hun voorpoten vast te houden aan de huid. Hun mond en snijden delen van hun benen ingraven in de buitenste laag van de huid, waardoor ernstige jeuk, irritatie en uitslag. Zoals ze tunnel in de huid, de vrouwtjes leggen eieren die uitkomen tot larven die vervolgens kruipen in de haarzakjes te rijpen. De CDC stelt dat vrouwtjes kunnen leggen tot drie eieren per dag en overleven voor een tot twee maanden. Eieren uit en groeien tot volwassenen binnen ongeveer twee weken, maar slechts ongeveer 10 procent overleven tot volwassen mijten worden. Echter, dit aantal voldoende om de infectie voortzetten.

Overwegingen

Snelle behandeling met scabicides, zoals permethrine of lindaan, kan voorkomen dat schurft zich verspreidt, maar alle kleding en beddengoed moet worden gewassen in heet water of chemisch gereinigd en meubels en tapijten gestofzuigd om herinfectie te voorkomen.