De bijwerkingen van Thyroxine

De bijwerkingen van Thyroxine

L-thyroxine is een orale vervanging schildklier die vaak wordt aangeduid onder de merknamen Cytomel, Levoxyl, Levothroid, Synthroid en Unithroid. L-thyroxine wordt gebruikt als thyroid substitutie therapie voor mensen met hypothyreoïdie, waardoor de schildklier voldoende hoeveelheid schildklierhormonen niet afscheiden. De medicatie wordt ook voorgeschreven ter behandeling of afweren aandoeningen zoals lymfatische thyreoïditis, euthyroïde of schildklier struma en bepaalde soorten van schildklierkanker. Zoals met andere geneesmiddelen, zijn er een aantal mogelijke bijwerkingen van haar gebruik.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Vaak voorkomende L-thyroxine omvatten veranderingen in eetlust, angst, overmatig zweten, vermoeidheid, hoofdpijn, hyperactiviteit, slapeloosheid en zwakte. Aangezien de medicatie is een vervangende therapie, veel van de bijwerkingen dienen als een indicatie dat de dosering moet worden aangepast. Bijvoorbeeld, symptomen van verhoogde metabolische activiteit (spierkrampen, hartkloppingen, tremoren, maag stoornissen en rusteloosheid) is een teken dat de dosering te hoog.

Significantie

De bijwerkingen van de medicatie zijn nauw verbonden met de voorgeschreven dosering, die verschilt afhankelijk van de leeftijd van de patiënt, het gewicht, schildklier aandoening, reeds bestaande medische aandoeningen, andere medicijnen toegediend, de tolerantie en de reactie op de medicatie en de effectiviteit ervan. Dat gezegd zijnde, veel van de bijwerkingen verlagen of volledig geëlimineerd wanneer de dosering wordt gestabiliseerd.

Drug Interactions

L-thyroxine heeft de potentie om een ​​negatief effect hebben of een aantal andere recepten en nonprescription drugs veranderen. Informeer uw arts over een medicijnen, kruiden-supplementen of andere behandelingen worden genomen, met name decongestiva, stimulerende middelen, diabetische remedies en hormonale supplementen of anticonceptiepillen. L-thyroxine kan ook veranderen de potentie en effectiviteit van bepaalde geneesmiddelen tegen epilepsie, bloedverdunners, bètablokkers, cholesterolverlagende medicijnen en hart medicatie.

Waarschuwing

Omdat bepaalde medicijnen het lichaam in staat om L-thyroxine te absorberen kan verminderen, artsen adviseren meestal patiënten om dingen zoals ijzersupplementen, calciumsupplementen en calcium antacida minstens vier uur van de tijd die zij nemen L-thyroxine nemen. Bovendien, voor het begin van L-thyroxine, maak uw arts op de hoogte van eventuele reeds bestaande medische aandoeningen of allergieën die je hebt, in het bijzonder bijnier problemen, diabetes en cardiovasculaire problemen. Het is vermeldenswaard dat drugs zoals L-thyroxine niet zijn bedoeld om te worden gebruikt voor gewichtsbeheersing doeleinden.

Overwegingen

L-thyroxine wordt gemeten met een lange halfwaardetijd, wat betekent dat het kan tot 4 tot 6 weken voor de medicatie kan het maximale effect te bereiken. Individuen nemen van de medicatie kan worden gevraagd hun bloed te hebben getrokken op specifieke tijdstippen om hun niveaus en schildklierfunctie te controleren en om de huidige dosering van de medicatie binnen hun systeem te beoordelen. Personen die zwanger zijn of van plan bent zwanger zijn wordt geadviseerd om te overleggen met hun arts voordat u borstvoeding geeft, aangezien kleine hoeveelheden van L-thyroxine krijgen uitgescheiden in de moedermelk.