De bijwerkingen van steroïden Crèmes voor eczeem

De bijwerkingen van steroïden Crèmes voor eczeem

Topische steroïden crèmes, ook bekend als corticosteroïden, zijn een van de langst bestaande behandelingen voor de huidaandoening eczeem. Het aanbrengen van een steroïde huidcrème die door eczeem jeuk en droogte geassocieerd met deze aandoening te verlichten, waardoor de huid te genezen. Echter, steroïde crème heeft verschillende mogelijke bijwerkingen, vooral op lange termijn.

Huidverdunning

Huid dunner, ook wel bekend als de huid atrofie, is misschien wel de meest voorkomende bijwerking van steroïde crème gebruik. Uw kansen op het ontwikkelen van dunne of kwetsbare huid met het gebruik van steroïden worden verhoogd als u een hogere potentie van de crème te gebruiken, of als u een steroïde crème te gebruiken voor een langere periode van tijd. Mensen op een hoger risico op het ontwikkelen van huidatrofie onder ouderen en mensen met een al dunne huid. Het gezicht en de rug van de handen zijn de gebieden van de huid het meest gevoelig voor atrofie met een steroïde crème gebruik.

Contact Dermatitis

Contact dermatitis verwijst naar huidaandoeningen - meestal huiduitslag of ontsteking van de huid - die zich ontwikkelen wanneer uw huid contacten iets waar je allergisch voor bent. Steroïde crème heeft verschillende onderdelen die vaak bij gevoelige personen kan veroorzaken contact dermatitis. U kunt allergisch zijn voor de steroïden, of conserveringsmiddelen of lanoline stoffen in de steroïde crème. Uw kansen op het ontwikkelen van contact dermatitis als gevolg van steroïde crème gebruik worden verhoogd als u een geschiedenis van allergieën.

Rosacea

Enigszins ironisch, kan steroïde crèmes functioneren als ofwel een oorzaak of een remedie voor de conditie van de huid rosacea. Het meest van invloed zijn het gezicht, en meer voor bij vrouwen dan bij mannen, rosacea veroorzaakt roodheid en jeuk rond de wangen, neus, voorhoofd en kin. Als u steroïde crème op je gezicht als een eczeem behandeling, zich bewust van het potentieel van de crème om rosacea veroorzaken, vooral als u een vrouw bent, een lichte huid en tussen de leeftijden van 30 tot 60 zijn - alle risicofactoren voor rosacea.

Cushing's syndroom

Cushing-syndroom kan worden veroorzaakt door absorptie van steroïde crèmes in je lichaam. Complicaties van het syndroom van Cushing zijn onder meer hoge bloeddruk, botontkalking en - in sommige gevallen - de ontwikkeling van diabetes. Volgens Mayo Clinic, kan het syndroom van Cushing ontwikkelen als het lichaam wordt blootgesteld aan hogere niveaus van het hormoon cortisol op lange termijn. Stoffen in corticosteroïden hebben een vergelijkbaar effect op je lichaam als verhoogde cortisol niveaus.