De bijwerkingen van nasaal irrigatie

De bijwerkingen van nasaal irrigatie

Nasaal irrigatie is een eeuwenoude praktijk die werd beoefend in India als onderdeel van de leer van yoga. De praktijk wordt steeds meer populair in het Westen, als goed. De praktijk van nasaal irrigatie gaat met behulp van een milde zoutoplossing en een vaartuig (meestal een neti pot) aan de neus en sinussen te wassen. Hoewel er geen inherente negatieve bijwerkingen van het gebruik van een neti pot, kan een vervelende bijwerkingen als de netipot verkeerd wordt gebruikt.

Ongemak van de neusgaten en de sinussen

Wanneer de watertemperatuur in de netipot te warm of te koud zou het ongemak in de neus en sinussen veroorzaken. Om de temperatuur van het water te testen, splash een paar druppels op je innerlijke pols. Voelt het koud of warm, zal het pijn of ongemak in de sinussen en / of neus veroorzaken. Lichaamstemperatuur - het water moet warm zijn.

Resulterend Infecties

Omdat een neti pot wordt gebruikt om water te spoelen door je neus en sinussen, het is van het grootste belang om het schip schoon en zuiver te houden. Indien verlaten nat of vochtig, kan bacteriƫn en schimmels beginnen te vormen in de neti pot. Dit kan leiden tot het gieten van deze bacteriƫn en schimmels rechtstreeks in uw sinussen de volgende keer dat u de neti pot te gebruiken.

Oor ongemak of pijn

Onjuist gebruik van een neti pot kan leiden tot druk of ongemak in het oor. De zoutoplossing kan ook een back-up in het oor. Deze vloeistof in het oor kan leiden tot infectie.

Het vermijden van bijwerkingen bij correct gebruik

Voor veel van deze symptomen te voorkomen, vermijd de drang om te slikken. Houd je mond open en adem door je mond voor de duur van de neti pot behandeling. Voor meer informatie over de druk, ongemak of pijn in het oor veroorzaakt door een neti pot, zie de link in onderstaande bronnen.

Het vermijden van bijwerkingen met de juiste zorg

Om de juiste zorg voor uw pot, volledig te drogen na elk gebruik schoon met een schone, niet-pluizende doek. Voor elk gebruik, ontsmetten uw neti pot met een zachte zeep (zoals Dr Bronner's biologische zeep) en witte azijn. Spoel goed voor het vullen met de zoutoplossing.