De bijwerkingen van metoprolol

De bijwerkingen van metoprolol

Metoprolol is een bètablokker geneesmiddel dat wordt verkocht onder de Lopressor en Toprol XL merknamen in de Verenigde Staten. Dit recept geneesmiddel wordt gebruikt voor hoge bloeddruk, hartfalen en ernstige pijn op de borst. Patiënten die een hartaanval hebben gehad kan het geneesmiddel naar het risico van toekomstige hartaanvallen. Het geneesmiddel is verkrijgbaar in tabletten. Metoprolol verlaagt de bloeddruk door het aantasten van de zenuwprikkels in het hart.

Ogen en gerelateerde effecten

Metoprolol kan bijwerkingen die visie kan beïnvloeden of andere effecten op de ogen veroorzaken. Deze effecten vereisen snelle medische aandacht. Volgens de Mayo Clinic, hebben sommige mensen wazig zien of dubbel zien gemeld. Mensen hebben halo's rond lichten gezien terwijl op deze medicatie. Sommige gebruikers hebben een verlies van het gezichtsvermogen, nachtblindheid of tunnelvisie ervaren. Gele ogen of droge ogen kan optreden met dit geneesmiddel.

Zenuwstelsel en effecten

Sommige metoprolol gebruikers hebben gemerkt bijwerkingen die samenhangen met het zenuwstelsel en vereisen medisch advies. Volgens de Mayo Clinic, hebben sommige mensen ongewone zwakte, duizeligheid of flauwvallen ervaren. Stemmingswisselingen, verwardheid en korte termijn geheugen verlies kan optreden met deze medicatie. Sommige patiënten hebben gemeld horen, zien of voelen van dingen die er niet zijn.

Gastro-intestinale en Urine-effecten

Gastro-intestinale of urinaire bijwerkingen kunnen optreden wanneer op metoprolol. Volgens de Mayo Clinic, hebben sommige mensen ervaren braken of misselijkheid. Ontlasting kan een klei gekleurd, teerachtige of zwart uitzien. Gebruikers kunnen donkere urine, een verhoging van de frequentie van urineren of pijn bij het plassen merken. Gas, opgeblazen gevoel en indigestie zijn bijwerkingen van metoprolol. Mensen kunnen bloed in de urine of bloederige ontlasting hebben.

Andere Effecten

Metoprolol patiënten hebben andere bijwerkingen die ook nodig medische hulp ervaren. Volgens de Mayo Clinic, hebben gebruikers opgevallen pijn op de borst, kortademigheid of een onregelmatige hartslag. Een opgeblazen gevoel of zwelling van de ledematen kan optreden met deze medicatie. Tintelingen van de handen en voeten, zijn ongewone gewicht verandert en een piepende ademhaling is gemeld bij sommige patiënten metoprolol.

Overdosering

Patiënten dienen te letten op tekenen van metoprolol overdosis en de hulp van een arts te krijgen onmiddellijk. Volgens de Mayo Clinic, kunnen patiënten een blauwachtige kleur op hun lippen, huid of nagels na een overdosis merken. Extreme slaperigheid of verlies van bewustzijn is het mogelijk met hoge doseringen van deze medicatie. Een patiënt mag geen bloeddruk of hartslag na het nuttigen van een grote dosis van de drug.