De bijwerkingen van HGH therapie

Menselijk groeihormoon therapie (bekend als HGH therapie) is een alleen op recept verkrijgbare product toegediend via injectie. Hoewel gewoonlijk voorgeschreven voor volwassenen worstelen met de gevolgen van het groeihormoon deficiëntie (lage botdichtheid en spiermassa), wordt het ook gebruikt om spierverlies gevolg van AIDS of HIV ziekten. Maar ondanks het goede kan doen, HGH is niet vrij van bijwerkingen.

Human Growth Hormone (HGH) Therapie

Onze lichamen over het algemeen te maken genoeg groeihormonen aan onze behoeften te voldoen; Maar dat is niet altijd het geval. In sommige individuen, maakt de hypofyse niet goed bot- en spiergroei prompt. Lichaam weefsels en organen kunnen ook lijden wanneer dit groeihormoon ontbreekt. Daarom, om het tekort tegen te gaan, schrijven artsen een synthetisch groeihormoon injectie. Dit synthetisch hormoon, hoewel meestal gebruikt voor de behandeling van volwassenen, wordt ook gebruikt om jongeren die lijden aan een abnormaal korte gestalte behandelen.

Side Effects

HGH is niet zonder bijwerkingen. Sommige van deze bijwerkingen zijn spier- en gewrichtspijn, en arm en been zwelling en de uitbreiding van de mannelijke borstweefsel (gynaecomastie). Volgens de Mayo Clinic, HGH kan ook een bijdragende factor in hartziekten en diabetes. Bovendien heeft wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat wanneer de bijwerkingen zijn ervaren, ze komen vaker voor bij ouderen, eerder dan bij jongere volwassenen.

Gynaecomastie

Gynaecomastie, de vergroting van de mannelijke borstweefsel, een neveneffect van het gebruik van HGH zijn. Symptomen omvatten zwelling en pijn in de borsten. Volgens de Mayo Clinic, als mensen ervaren gynaecomastie als gevolg van het gebruik van medicatie (zoals HGH), de medicatie moet worden beëindigd en een behandelingsoptie nagestreefde plaats.

Heart Disease en HGH

Volgens een artikel getiteld "Groeihormoon en het Hart", gepubliceerd op de website van de Amerikaanse National Library of Medicine, kan HGH gebruik een rol spelen bij hart- en vaatziekten spelen. Echter, lijkt die rol te beperken tot jongeren, wiens hart is nog in ontwikkeling. Indien niet door vermindering van HGH de dosering hoeveelheid (of verdwijnen van een defecte HGH) aangepakt, kan de hartfunctie worden aangetast, wat resulteert in hartfalen.

Diabetes en HGH

Aangezien HGH zelf een hormoon, zij het een synthetisch één, het inbrengen ervan in het lichaam kan andere cellen beïnvloeden naast groei cellen. Derhalve nieuwe bot en spiermassa wordt gevraagd groeien het lichaam andere weefsels en organen wordt ook gevraagd in productie stimuleren andere hormonen. Deze productie in opdracht van HGH effecten enigszins de afgifte van insuline, wat kan leiden tot mogelijke diabetes-achtige complicaties.