De bijwerkingen van de Nicoderm Patch

Nicoderm CQ is de merknaam van een nicotinepleister voorgeschreven om mensen te helpen stoppen met roken. CQ staat voor "Gecommitteerde Slappelingen." De patch is alleen beschikbaar op recept tot 1996, toen de Amerikaanse Food and Drug Administration goedgekeurd voor over-the-counter verkoop. U kunt Nicoderm CQ verkrijgbaar in drie verschillende sterktes, en het is ontworpen om een ​​deel van een 8 tot 10 weken te stoppen met roken programma. De patch levert je lichaam met wat nicotine, zodat je niet een sterke terugtrekking hunkeren dat u dwingen om te roken te ervaren.

Vaak voorkomende bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen zijn gerelateerd, hetzij om het lichaam aan te passen aan de Nicoderm CQ patch of aan enige ontwenningsverschijnselen van nicotine-inname afneemt. Als deze effecten optreden, zijn ze meestal maar een paar dagen. Zij omvatten angst, hoofdpijn, duizeligheid en licht gevoel in het hoofd, slaperigheid, blozen, slapeloosheid, indigestie en misselijkheid.

Huid Bijwerkingen

De Nicoderm patch kan de huid onder en rond het naar rode, jeukende of geïrriteerde geworden, met mogelijke stekend of branderig gevoel. U kunt proberen het plaatsen van de pleister in een ander gebied, en als de irritatie niet verdwijnt na een paar dagen, in overleg met uw arts. Mensen met huidproblemen zouden geen goede kandidaten voor Nicoderm CQ.

Ernstige bijwerkingen

Je mag niet roken tijdens het gebruik van Nicoderm CQ. Hoewel het zelden voorkomt, ernstige bijwerkingen vaker optreden als een persoon rookt tijdens het gebruik van de pleister vanwege de mogelijkheid van een overdosis nicotine. Als een van deze effecten zich voordoen, kunnen zij cardiovasculaire problemen geven, en je moet stoppen met het gebruik van de pleister en onmiddellijk de aandacht van een arts. Deze bijwerkingen zijn pijn op de borst; ademhalingsproblemen; onregelmatige hartslag of hartkloppingen; ernstige hoofdpijn; ernstige duizeligheid; onduidelijke spraak; tremoren; zwakte aan een kant van het lichaam; gevoelloosheid of tintelingen in handen en voeten; of zwelling van de handen, voeten of enkels.

Mental Side Effects

Zijn mentale en psychische bijwerkingen ook zeldzaam, en als ze zich voordoen, moet u stoppen met het gebruik van de pleister en in overleg met een arts. Deze effecten omvatten depressie of andere stemmingswisselingen, abnormale dromen, nervositeit en angst en verwarring.

Contra

Zogende moeders moeten de patch niet gebruiken omdat nicotine in de moedermelk terechtkomt. Daarnaast kan de Nicoderm CQ patch interfereren met insuline, bètablokkers, propoxyphene en xanthines.