De bijwerkingen van de behandeling van borstkanker

De bijwerkingen van de behandeling van borstkanker

Niemand wil ziek te zijn - laat staan ​​met borstkanker. Het is een beangstigende diagnose, een die een veelheid van vrouwen plagen. Gelukkig kunnen veel gevallen worden overwonnen met de behandeling. Echter, deze behandelingstechnieken bijwerkingen.

Borstkanker

Borstkanker komt vooral voor bij vrouwen; echter kan manifesteren bij mannen. Het is een kwaadaardige tumor die de omringende borstweefsel valt Vorderingen op andere afgelegen delen van het lichaam. In het algemeen, borstkanker begint in de epitheelcellen van de leidingen, terwijl anderen beginnen in de epitheelcellen van de melkklieren. Hierdoor ductale kanker en lobulaire kanker ontwikkelen.

Chirurgie

Vrouwen over borstkanker geopereerd moet de pijn verlichting methode die geschikt is voor hen te bespreken. De operatie resulteert in tijdelijke pijn en gevoeligheid van het getroffen gebied. Er is ook de kans op infectie, allergie voor anesthesie en bloeden. Borstkanker operatie vergt soms insnijding van de zenuwen, en kan de patiënt verdoofd of tintelend gevoel in de schouder, arm, borst en oksel te voelen. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal na een paar weken of maanden.

Straling

Stralingsbehandeling is een werkwijze voor het behandelen van borstkanker. Meestal zal de radiotherapeut de bijwerkingen van de patiënt voor de operatie begint te bespreken. Vermoeidheid is de belangrijkste bijwerking van deze behandeling, die langer kunnen verlengen weken, soms na behandeling wordt toegediend. De patiënt kan ook last hebben van droogheid, roodheid, tederheid en jeuk rond het behandelde gebied. Patiënten worden aangemoedigd om een ​​goede huidverzorging in deze tijd uit te oefenen.

Chemotheraphy

Het type geneesmiddelen de patiënt bepaalt de bijwerkingen van chemotherapie. Net als andere behandelmethoden, de bijwerkingen verschillen van persoon tot persoon. In het algemeen, wanneer de anti-kankerbehandeling geneesmiddel beïnvloedt de bloedcellen, veroorzaakt infecties, bloedingen en energieverlies tijdens en na de behandeling. Haarfollikel cellen en epitheelcellen van de spijsvertering gebied opgesplitst ook snel. Daarom kunnen patiënten die chemotheraphy lijden haaruitval, misselijkheid, braken, orale zweren en diarree.

Hormonale Theraphy

Tamoxifen is de meest gebruikte hormonale behandeling van borstkanker. Het stopt het lichaam van het gebruik van oestrogeen, maar niet de formulering stoppen. Het kan vaginale afscheiding, opvliegers en onregelmatige menstruatie veroorzaken. Tamoxifen gebruikers worden aangespoord om contact met hun arts moeten ze tegenkomen onregelmatig bloeden. Het over het algemeen niet leiden tot levensbedreigende bijwerkingen, maar kan bloedstolsels veroorzaken in het been aderen. In zeldzame gevallen, heeft tamoxifen kanker veroorzaakt in de baarmoeder voering.

Biologische therapie

Herceptin is een biologische behandeling gebruikt voor de behandeling van borstkanker die in het gevorderde stadium. Voorkomende bijwerkingen zijn koude rillingen en koorts. In sommige gevallen kan de patiënt misselijkheid, braken, pijn, zwakte, hoofdpijn en ademhalingsproblemen. Het kan ook leiden tot hart vervuiling, wat kan leiden tot hartfalen. Vóór het toedienen van Herceptin, de zorgverzekeraar controleert de patiënt voor de longen en het hart-deficiëntie.