De bijwerkingen van Cholesterol in Red Yeast Rice

Rode gist rijst (Monascus purpureus) is een voedingssupplement dat is afgeleid van de gist gekweekt op rijst. Gebruikt sinds de Tang-dynastie in China rond het jaar 800 als een remedie voor maagproblemen en een slechte bloedcirculatie, rode gist rijst is een voedingssupplement die in veel supermarkten, drogisterijen en natuurlijke gezondheid winkels voor een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder het verlagen van "slechte" cholesterol.

Verlaagde Cholesterol

Volgens de Mayo Clinic, verscheidene onderzoeken sinds 1970 blijkt dat de consumptie van rode rijst gist verlaagt low-density lipoproteïne (LDL) cholesterol of "slechte" cholesterol in het bloed. Bovendien kan rode rijst gist veroorzaken bloedspiegels van totale cholesterol te verlagen.

Effectieve Doseren

Om de gezondheidsvoordelen van rode rijst gist zien, moet volwassenen 1200 mg geconcentreerde rode gist poeder of tussen 14 en 55 g natuurlijk voorkomende rode gist rijst per dag. Kinderen niet consumeren rode gist rijst, vanwege een gebrek aan wetenschappelijk onderzoek, volgens de Mayo Clinic.

Side Effects

Bijwerkingen van rode gist rijst genomen om cholesterol te verlagen kunnen maagklachten, brandend maagzuur, astma, spierpijn of duizeligheid. Rode gist rijst kan de kans op bloeden verhogen, en personen met een leverziekte moet het niet duren. Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven moeten ook niet verbruiken rode gist rijst, volgens de Amerikaanse National Library of Medicine.

Interacties

Rode gist kan een wisselwerking met bepaalde voedingsmiddelen, supplementen en vitaminen, waaronder grapefruitsap, vitamine A, niacine, mariadistel, zink, visolie, ginkgo biloba, Saw Palmetto en St. Janskruid. De consumptie van deze producten in combinatie met rode gist rijst kan de bloedspiegels van rode gist en het risico op bloeden verhogen, volgens de Amerikaanse National Library of Medicine. Informeer uw arts over een kruiden of voedingssupplementen die u voorafgaand aan het gebruik van rode gist rijst nemen.