De beste remedie voor Teenage Acne

Acne is een veel voorkomend probleem voor tieners gaan door de puberteit. De drastische hormonale veranderingen kunnen huid problemen complexer te maken, waardoor de noodzaak voor acne remedies belangrijker. Als uw tiener heeft gebruikt meerdere over-the-counter acne producten, maar heeft niet opgemerkt veel verbetering, is het misschien tijd voor u om in te stappen en te helpen uw tiener het vinden van een betere oplossing. Er zijn talloze manieren om succesvol te behandelen tiener acne, maar zij vereisen vaak de hulp van een dermatoloog.

Is het tijd voor professionele hulp?

Acne wordt veroorzaakt door drie dingen: bacteriën, onregelmatige vergieten van dode huidcellen, en overmatige talg (olie) in de huid. Omdat hormonen zijn grotendeels verantwoordelijk voor de vettere huid, acne komt het meest voor in de tienerjaren, maar volwassenen nog te kunnen halen. Uw tiener moeten worden aangemoedigd om een ​​goede hygiëne te oefenen. Terwijl u uw acne kan zijn behandeld met agressieve reinigingsmiddelen en reinigers en het gebruik van grof "buff" trekjes en washandjes, volgens de American Academy of Dermatology (AAD), de oude methode van "schrobben" weg van bacteriën en olie veroorzaakt meer talgproductie. Uw tiener moet een mild reinigingsmiddel om acne-besmette gebieden ten minste tweemaal per dag toe te passen en te wassen met alleen de vingertoppen of handen. Een goede reiniging wordt ook gesuggereerd op elk moment na uw tiener veel zweet, zoals na een sportevenement of een andere lichamelijke activiteit. Harde toners en reinigers worden vermeden.

Vrouwelijke tieners moeten het gebruik van zware funderingen, acne concealers en zonnefilters die olie bevatten. Bij het helpen van uw tiener selecteren make-up, op zoek naar de woorden "olievrije", "nonacnegenic" en "noncomedogenic" op de verpakking (de Mayo Clinic adviseert het gebruik van poeder make-up over dat wat op basis van room). Make-up mag nooit worden gedragen naar bed, want het verstopping van de haarzakjes, waardoor meer acne op uitbarsten.

Ondanks al uw inspanningen, kunt u niet in staat om u te helpen uw tiener te vinden over-the-counter acne producten die zelfs de mildste vorm van acne te lossen. Is het tijd om de hulp van een dermatoloog? Volgens de AAD, moet de medische behandeling worden gezocht als acne van uw tiener zorgt ervoor dat hij beschaamd, verlegen of depressief zijn. Ernstige acne, zoals nodulaire en cystic acne, kan niet alleen pijn en misvorming veroorzaken dat tot blijvende littekens. Littekens kunnen worden voorkomen als de acne eerder vroeger dan later wordt aangepakt. Een dermatoloog kan helpen uw tiener vind de beste manier om hardnekkige acne, maakt niet uit hoe licht of ernstig te behandelen.

Milde tot matig ernstige acne

Er zijn verschillende medische behandelingen voor tiener acne beschikbaar. Prescription topicals beschikbaar die strijd bacteriën en de vervelling van dode huidcellen te stimuleren. Echter, niet alle actuele behandelingen hebben de anti-inflammatoire eigenschappen die uw tiener waarschijnlijk begeert.

Bijvoorbeeld, de antimicrobiële benzoyl peroxide vermindert de bacteriën die acne veroorzaken, maar het is niet effectief in het verminderen van ontsteking geassocieerd met puistjes. Oudere retinoïden zoals Retin-A kan leiden huid rood worden en schillen, terwijl nieuwere, zoals die welke adapaleen als doeltreffend bij het verminderen van ontstekingen zijn. Alvorens te beslissen over een plaatselijke behandeling, moet uw tiener haar zorgen te communiceren naar haar dermatoloog.

Orale antibiotica blijft een effectieve behandeling van acne. Omdat deze werken systemisch ze bijzonder effectief bij het behandelen van acne op alle delen van het lichaam van de tiener vooral moeilijk toegankelijke plaatsen, zoals de teruggrijpen. Vaak is een combinatie van orale antibiotica en topische behandelingen nodig om acne uw tiener verminderen.

Licht en laser behandelingen opkomende technologieën zijn in het behandelen van acne. Blauw licht therapie, die bacteriën die acne veroorzaakt doodt, is momenteel de meest populaire vorm van fototherapie; studies met behulp van deze techniek hebben de meest positieve resultaten opgeleverd, met 55 procent van de deelnemers aan het onderzoek merkt het verminderen van acne. Echter, omdat deze behandelingen experimenteel worden beschouwd, kunnen ze niet worden gedekt door uw verzekering plan. De gemiddelde kosten van een enkel blauw licht behandeling varieert van $ 100 tot $ 200, en meerdere sessies nodig zijn. Dus terwijl deze behandelingen ideaal voor de tiener die vergeet om zijn antibiotica kunnen zijn, kunnen ze kostbaar zijn als je het betalen uit eigen zak.

Tieners met ernstige acne

Als tiener heeft ernstige acne die resulteert in knobbeltjes en cysten die onder de huid te vormen, vereist dit een meer agressieve benadering, die slechts kunnen worden door een dermatoloog. Ernstige acne kan uitgebreide littekens op het gezicht en lichaam die dure cosmetische-litteken verwijdering procedures noodzakelijk veroorzaken.

Soms ernstige acne kan worden behandeld met een hoge dosis antibiotica en voorschrift topicals. Afzonderlijke cysten kan worden afgevoerd, uitgesneden, of geïnjecteerd met een verdunde corticosteroïd. Echter, cystic en nodulaire acne ook worden behandeld met een ronde van orale medicatie genaamd isotretinoïne, die dagelijks wordt genomen gedurende 16 tot 20 weken. Deze medicatie is gericht op de belangrijkste factoren die acne veroorzaken - bacteriën, dode cellen en vaardigheid overtollige olie productie - dus het wordt beschouwd als de meest effectieve manier om ernstige acne te lossen. Uw tiener zal waarschijnlijk vereisen slechts een ronde van de behandeling aan een diepgaande verbetering te zien, maar sommige tieners kan zijn dat de medicatie tweemaal.

Isotretinoïne veroorzaakt grote schade aan het ontwikkelen van foetussen, dus het is streng gecontroleerd in het gebruik van de vrouwen die in de vruchtbare leeftijd, ongeacht of ze seksueel actief zijn. Uw vrouwelijke tiener nodig zal zijn om in te schrijven voor de federale monitoringsprogramma de Amerikaanse Food & Drug Administration, neem routine zwangerschapstests tijdens het verloop van de behandeling, en zal waarschijnlijk op orale contraceptiva worden geplaatst. Als uw tiener is nog niet seksueel actief zijn, is het belangrijk om te benadrukken haar dat deze maatregelen worden vereist door de wet - niet omdat je of haar dermatoloog vertrouw haar niet om de juiste beslissing te nemen.