De beste plek om Zet een Fentanyl Patch

De beste plek om Zet een Fentanyl Patch

Voor mensen met chronische en intense pijn, kunnen artsen een Fentanyl pleister die de sterke pijnmedicatie levert door absorptie door de huid en in de bloedbaan te schrijven. Fentanyl is ongeveer 75 maal krachtiger dan morfine en kan leiden tot verslaving. Terwijl de absorptie constant is, kan de plaatsing van de pleister een factor in hoe snel het geneesmiddel vrijkomt in de bloedbaan.

Fentanyl als een drug

De Fentanyl patch is alleen te worden gebruikt voor chronische en intense pijn en mag niet worden gebruikt voor lichte pijn en pijn. De Food and Drug Administration heeft adviezen gestuurd detaillering artsen verkeerd voorschrijven van dit medicijn en het veroorzaken van de dood en ernstig letsel. Het draagt ​​ook de mogelijkheid van verslaving.

De patch wordt geleverd in een verzegelde zak die niet vóór plaatsing moeten worden geopend op de huid. De zak pleister nooit in direct contact met vuur komen zoals een elektrische deken, fornuis, oven etc. omdat de ingang van het geneesmiddel in het systeem kan verhogen. Ook moet de pleister niet in contact met alcohol voor sterilisatie zijn, omdat de effecten van het geneesmiddel kan verhogen.

Patch Placement

De patch werkt door langzaam leveren het geneesmiddel door de huid en vetcellen direct in de bloedbaan. Het pad door de vetcellen is de belangrijkste factor in de snelheid waarmee het geneesmiddel het systeem binnenkomt. De pleister wordt in het algemeen op de borst of rug, maar de beste oplossing voor plaatsing zou zijn wanneer er weinig vet om het geneesmiddel belemmeren. De minst vettig plaats op de borst en rug van een persoon kunnen per lichaam en gewicht, maar het is meestal op de bovenrug.

Haar is een andere factor die de reis van de drug kunnen verhinderen in de bloedstroom. Haar moet voorafgaand aan de plaatsing patch worden geknipt. Ook kunnen temperatuur en vochtigheid een factor in verhaasten of belemmeren aflevering van het geneesmiddel in de bloedstroom zijn.