De beste manieren om beter met een Koude Voel

De beste manieren om beter met een Koude Voel

Een virale infectie van de bovenste luchtwegen, ook bekend als een gewone verkoudheid of virale rhinitis, gewoonlijk onschadelijk. Meer dan honderd verschillende virussen veroorzaken een koude en daardoor de symptomen verschillen. Ze kunnen onder andere niezen, hoesten, keelpijn, verstopte neus en een loopneus. Er is geen standaard behandeling voor een verkoudheid, maar er zijn dingen die je kunt doen om u te helpen uw beste voelen tijdens uw symptomen slijten.

Decongestiva, antihistaminica en Pain Medicine

Neem je medicijnen om de symptomen van verkoudheid te verlichten. Als je een verstopte neus ervaart, een over-the-counter neusdruppels opent je luchtwegen en helpt u makkelijker te ademen. Vermijd het gebruik van neusdruppels langer dan drie dagen, omdat dit uw congestie kan verergeren. Gebruik zoutoplossing spuiten als een alternatief. Nonprescription antihistaminica kunnen tranende ogen en een loopneus te bestrijden. Neem paracetamol of ibuprofen om hoofdpijn te verlichten en koorts te verminderen. Over-the-counter, multi-symptoom medicatie beschikbaar voor dag en nacht gebruik. Raadpleeg uw arts of apotheker over de juiste dosering en het beste medicijn voor uw symptomen.

Hoest en keelpijn Geneeskunde

Neem een ​​over-the counter hoestmiddel of hoestsiroop om uw hoest te verminderen, en los slijm, zodat het gemakkelijker is op te hoesten. Hier krijg je een recept sterkte hoestmiddel van uw arts als commerciële hoestmiddel is niet effectief. Zuig op medicinale keel zuigtabletten om het ongemak van een zere keel te verzachten. Gorgelen met zout water om je keelpijn te verzachten. Meng tot 1 theel. van zout met 1 kopje warm water en gorgelen met het mengsel.

Rest

Rusten je lichaam zal je herstel helpen. Neem de tijd af van het werk, vooral als je koorts hebt en ervaart zware symptomen zoals hoesten en niezen. Het ontmaskeren van anderen om je koude kan leiden tot verontreiniging. In de openbaar bedekken mond en neus met een masker, houden verspreiding van het virus naar een minimum. Tijdens het slapen, zet een luchtbevochtiger om de lucht te bevochtigen en verzachten je ademhaling passages. Vermijd oververhitting van de kamer en te streven naar een aangename warme temperatuur.

Drink Vloeistoffen

Uitdroging maakt uw symptomen van verkoudheid erger. Drink veel vocht, terwijl ziek omdat slijmproductie verbruikt vloeistoffen. Verbruikt vruchtensappen, warme thee, water, bouillon en warm water met citroensap. Volgens de Mayo Clinic, het eten van kippensoep tijdens je koude remt reactie van uw lichaam om ontstekingen. Het bevordert ook de mobiliteit van slijm door je neus, en daarbij het verminderen van congestie.

Echinacea, zink en vitamine C

Neem echinacea zodra je voelt dat een verkoudheid opkomen, of ervaar de symptomen van verkoudheid. Volgens de Mayo Clinic, dit kruid ondersteunt het immuunsysteem en voorkomt of een kortere duur van de kou. Vitamine C, die in de vroege stadia van een verkoudheid, heeft een soortgelijk effect. Neem vitamine C in tablet of vloeibare vorm, of door consumptie van voedingsmiddelen zoals sinaasappels, groene paprika's, aardbeien en grapefruit. Hoewel niet bewezen, kan zink een goede koude remedie zijn. Omdat zink heeft bijwerkingen, zoals maagklachten, mond irritaties en een metaalachtige smaak in je mond, voorkomen dat het langer dan vijf dagen.